Συνδικάτο Χημικής βιομηχανίας Αττικής: 28 Φλεβάρη Όλοι στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία

Δημοσιεύτηκε στις

28/02 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ & ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, STOP ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ!

Συναδέλφισσα – συνάδελφε,

Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την δύσκολη πραγματικότητα που διαμορφώνουν οι αντιλαϊκές πολιτικές της Κυβέρνησης, με το κράτος, την εργοδοτική αυθαιρεσία, συνολικότερα με το σύστημα του κέρδους που τσακίζει όλες τις πτυχές της ζωής μας. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση διατυμπανίζει για την ανάπτυξη, οι εργοδοσία τρίβει τα χέρια της από τα υπερκέρδη και εμείς στον αντίποδα ζούμε μια άλλη θλιβερή πραγματικότητα.Όλοι μέσα στα εργοστάσια, στην βάρδια, στο διάλλειμα, πάνω από την μηχανή συζητάμε για το πόσο έχει ακριβύνει η ζωή, πόσο δύσκολα βγαίνουν οι υποχρεώσεις, για το μισθό που δεν φτάνει να βγει ο μήνας.

Ο προβληματισμός, η οργή, η αγανάκτηση που νοιώθουμε είναι απόλυτα δίκαιη!

Βιώνουμε στο πετσί μας την ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ, τα τιμολόγια του ρεύματος, τις συνέπειες του πληθωρισμού, την ακρίβεια στα καύσιμα. Ανάμεσα μας είναι συνάδελφοι που το σπίτι τους βγαίνει στο «σφυρί»για να τα πάρουν τα «κοράκια»των funds και οι τραπεζίτες.Την ίδια τραγική κατάσταση βιώνουμε στην υγεία και την παιδεία, που έχουν γίνει  πανάκριβα εμπορεύματα και ιδιωτικοποιούνται περαιτέρω.

Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς χειροτερεύει, στα περισσότερα εργοστάσια του κλάδου τα μέτρα υγείας και ασφάλειας θυσιάζονται μπροστά στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην ανάγκη να βγει η παραγωγή, σε τελική ανάλυση στην λογική κόστους – οφέλους. Τα εργατικά ατυχήματα πυκνώνουν και παντού χτυπά καμπανάκι για νέαατυχήματα ακόμα και θανατηφόρα.

Αυτό ακριβώς θυμίζουν τα 57 θύματα των Τεμπών που ακριβώς ένα χρόνο πριν 28/2/2023 θυσιάστηκαν στο βωμό του κέρδους με υπαίτιους το κράτος, τα κόμματα που κυβέρνησαν διαχρονικά και τα κέρδη των πολυεθνικών (HellenicTrainκλπ). Ένα χρόνο μετά οι ψυχές των θυμάτων μένουν «αδικαίωτες» αλλά ο δικός μας αγώνας δεν επέτρεψε και δεν θα επιτρέψει να κρυφτούν οι πραγματικές αιτίες του δυστυχήματος. Θα συνεχίσουμε να τις αναδεικνύουμε με το σύνθημα «Τα κέρδη τους, οι ζωές μας».

Τώρα είναι η ώρα να μετατρέψουμε την οργή και την αγανάκτηση σε συνειδητή πάλη, οργανωμένα μέσα από το σωματείο μας, να κάνουμε την φωνή μας πιο δυνατή!Η πείρα του συνδικάτου μας δείχνει ότι μπορούμε όταν είμαστε οργανωμένοι να έχουμε κατακτήσεις, να βελτιώσουμε τη ζωή μας.

Σε χώρους του κλάδου όπως η Μινέρβα, η Upfield και αλλού που οι εργαζόμενοι παλεύουν ενωμένοι, συσπειρωμένοι στο συνδικάτο μας έχουμε κατακτήσεις, υπογράφουμε συμβάσεις με αυξήσεις, οι συνθήκες δουλειάς είναι καλύτερες. Στους χώρους αυτούς βάρδιες, υπερωρίες αποζημιώνονται πολύ πάνω από ό,τι ορίζει ο νόμος, μέσα από την πάλη μας έχουμε επιβάλλει να παρέχονται μέσα ατομικής προστασίας, να δίνονται προϊόντα και έκτακτες ενισχύσεις στους εργαζόμενους. Σε αυτούς τους χώρους βρισκόμαστε ξανά σε διαδικασία διεκδίκησης νέων συμβάσεων ώστε να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο οι όροι δουλειάς.

Η πείρα αυτή να γενικευτεί και να αξιοποιηθεί από όλους τους συναδέλφους σε κάθε χώρο δουλειάς. Γίνεται σημαντική προσπάθεια σε πολλά εργοστάσια να συσπειρωθούμε, να παλέψουμε για υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς που θα βελτιώνουν τους όρους ζωής μας.

Απορρίπτουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης που μέσα από την εφαρμογή του νόμου Βρούτση-Αχτσιόγλου προσπαθεί να δώσει κάποια ψίχουλα, προσωρινά που είναι όμως πολύ μακρυά από τις ανάγκες μας, τις αγωνίες και δεν προσφέρουν καμιά ανακούφιση παρά προσπαθούν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια!

Συνάδελφε,

Σπάσε το φόβο. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου. Οργανώσου στο σωματείο σου. Πάλεψε μαζί με τους συναδέλφους σου ώστε η οργή που νιώθεις να γίνει οργανωμένη συλλογική απάντηση. Κάνε την κυβέρνηση και την εργοδοσία να σε φοβηθούν. Πάλεψε μέσα από το συνδικάτο για:

  • Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς. Υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ σε κάθε χώρο δουλειάς.
  • Για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς που θα διασφαλίζουν ότι θα γυρνάμε στο σπίτι το μεσημέρι όπως πηγαίνουμε για δουλειά το πρωί.
  • Για μέσα ατομικής προστασίας.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Για ποιοτική υγεία και παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν με ευθύνη του κράτους.
  • Να πληρώσουν ΤΩΡΑ όσοι ευθύνονται διαχρονικά για το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη.

Ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε!

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 2024!

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Περισσότερα

Σύλλογος Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία και Υπαλλ. Επιθεώρησης Εργασίας: Ανακοίνωση για τα περιστατικά βίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Μετά τα συνεχιζόμενα περιστατικά βίας, σωματικών και λεκτικών επιθέσεων, καθώς και την ενορχήστρωση...

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου: Όχι στις “Λευκές Νύχτες” που μαυρίζουν τη ζωή μας. 

"Λευκή νύχτα" δούρειος ίππος της απελευθέρωσης του ωραρίου των καταστημάτων και καταστρατήγησης των δικαιωμάτων...

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου: Κάλεσμα σε κινητοποίηση 10 Αυγούστου στις 11πμ στο Δημαρχείο

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ                                                                                                     Ζάκυνθος 08/08/24 Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου θα συμμετάσχει στην...