Σωματείο Εργαζομένων ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Στις 7 Μαρτίου κατά την συζήτηση της έφεσης του Πει.Φα.Συν, η εργοδοσία του Ομίλου πρέπει να πάρει ένα ηχηρό μήνυμα

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία του Ομίλου Πει.Φα.Συν, η οποία για μία ακόμη φορά υπερέβη εαυτόν και παρά την έκδοση της υπ. αριθμ. 306/2024 απόφασης του Πρωτοδικείου Πειραιά, η οποία αναγνώρισε την ακυρότητα της απόλυσης του Προέδρου του Σωματείου μας και τον δικαίωσε πλήρως, έσπευσε και κατέθεσε έφεση η οποία θα συζητηθεί στις 7 Μαρτίου 2024 στο Εφετείο Πειραιά.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά είναι καταπέλτης κατά της εργοδοσίας, η οποία κατά την ακροαματική διαδικασία και παρά τους αρχικούς λόγους που επικαλέστηκε για τη μονομερή και αζήμια καταγγελία της σύμβασης εργασίας του συναδέλφου, εφηύρε νέους λόγους καταγγελίας μετά από 25 χρόνια εργασίας του, που και αυτοί έπεσαν στο κενό.

Το αντισυνδικαλιστικό μένος τους εκφράζεται πλέον ανοιχτά όχι μόνο προς το Επιχειρησιακό Σωματείο αλλά και προς τους εκπροσώπους του Συνδικάτου Φαρμάκου, της Ομοσπονδίας Φαρμάκου αλλά και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, με αποκορύφωμα την απαγόρευση εισόδου τους στον χώρο του Πει.Φα.Συν. Έφτασαν, δε, στο σημείο να αποστείλουν μέχρι και εξώδικο στον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Φαρμάκου αλλά και στον Πρόεδρο του Σωματείου μας, επειδή «τόλμησαν» να κάνουν περιοδεία στον χώρο εργασίας για να ενημερώσουν τους συναδέλφους σχετικά με την επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας, η οποία ήταν και είναι ο πραγματικός λόγος απόλυσης του συναδέλφου μας.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Όμιλος Πει.Φα.Συν παρά την υπερκερδοφορία της τελευταίας δεκαετίας την οποία διαφημίζει παντού, δρέποντας τις δάφνες του, ευχαριστώντας μεταξύ άλλων και όλους τους εργαζόμενους, χαρακτηρίζοντας τους ως οικογένεια (πόσο υποκριτικό!), ολισθαίνει διαρκώς σε πρακτικές και ενέργειες που μόνο σε Συνεταιρισμό δεν αρμόζουν. Χαρακτηρίζουν ως επαγγελματίες – υποκινούμενους συνδικαλιστές το Επιχειρησιακό Σωματείο και ότι δήθεν έχουμε ριζώσει στον Πει.Φα.Συν, όταν, μάλιστα, την ίδια στιγμή πρωτοστατούν εφαρμόζοντας πλήρως όλο το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη – Γεωργιάδη και συκοφαντούν μέσω Δελτίων Τύπου και υποτιθέμενων ψηφισμάτων συνολικά την Διοίκηση του Σωματείου, προσπαθώντας, κατ’ αυτό τον τρόπο, να τρομοκρατήσουν τους συναδέλφους και να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους εργασίας.

Στις 7 Μαρτίου 2024, κατά την συζήτηση της έφεσης του Πει.Φα.Συν κατά του συναδέλφου και Προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου, η εργοδοσία του Ομίλου Πει.Φα.Συν πρέπει να πάρει ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα:

-Για την οριστική επαναπρόσληψη του Προέδρου του Σωματείου μας.

-Για την ελεύθερη πρόσβαση και συζήτηση των συνδικαλιστικών οργάνων με τους

συναδέλφους.

-Για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας.

Καλούμε όλα τα Σωματεία να σταθούν αλληλέγγυα στον αγώνα μας, για να σταματήσει οριστικά η ασυδοσία της εργοδοσίας συνολικά κατά του συνδικαλιστικού κινήματος.

Περισσότερα

Σύλλογος Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία και Υπαλλ. Επιθεώρησης Εργασίας: Ανακοίνωση για τα περιστατικά βίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Μετά τα συνεχιζόμενα περιστατικά βίας, σωματικών και λεκτικών επιθέσεων, καθώς και την ενορχήστρωση...

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου: Όχι στις “Λευκές Νύχτες” που μαυρίζουν τη ζωή μας. 

"Λευκή νύχτα" δούρειος ίππος της απελευθέρωσης του ωραρίου των καταστημάτων και καταστρατήγησης των δικαιωμάτων...

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου: Κάλεσμα σε κινητοποίηση 10 Αυγούστου στις 11πμ στο Δημαρχείο

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ                                                                                                     Ζάκυνθος 08/08/24 Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου θα συμμετάσχει στην...