Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών: Διεκδικούμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας πλήρως δωρεάν σε όλες τις πλευρές του

Δημοσιεύτηκε στις

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση και ο εξειδικευμένος στην ανθυγιεινή πολιτική υπουργός της Α. Γεωργιάδης… χτύπησαν!! Χτύπησαν την υγεία των ασφαλισμένων, με την αύξηση της επιβάρυνσής τους με μεγαλύτερη συμμετοχή στην φαρμακευτική αγωγή τους, στην αγορά των αναγκαίων φαρμάκων τους.

Η… φροντίδα της κυβέρνησης για την υγεία του λαού- ειδικά των συνταξιούχων- εκφράζεται και πάλι με την εκβιαστική υποχρέωση των ασθενών να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να αγοράσουν γεννόσημα, τα οποία είχε προκρίνει η κυβέρνηση, επειδή ήταν πιο φτηνά από τα γνήσια. Το είχε κάνει για το δικό μας οικονομικό όφελος- έτσι είχε πει.

Άλλα όμως βούλονται οι φαρμακευτικές εταιρίες, που θέλουν άμεσα το κέρδος τους στην παλάμη, πληρώνοντας μικρότερα ποσά clawback στον ΕΟΠΥΥ. Κι έτσι η κυβέρνηση- πιστή τους υπάλληλος- «διόρθωσε» αυτή την… αδικία σε βάρος των μονοπωλίων, φορτώνοντας την διόρθωση στις πλάτες των ασθενούντων.

Μετά τα απογευματινά- επί πληρωμή από τους ασθενείς- χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία ήρθε και αυτό το δεύτερο μέτρο να δείξει στο λαό τα… δόντια του ΝΕΟΥ ΕΣΥ που προωθεί η κυβέρνηση. Και την πλήρη αντιλαϊκή εικόνα ήρθαν να επιβεβαιώσουν οι δηλώσεις του Γεωργιάδη στη συνάντησή του με την ΟΕΝΓΕ, όπου απροκάλυπτα και ωμά εξήγγειλε την πλήρη εξαφάνιση κάθε ίχνους δημόσιων χαρακτηριστικών στη λειτουργία των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Απέναντι στην πρόκληση της κυβέρνησης δίνουμε αποφασιστική απάντηση. Οι συνταξιούχοι στις 13/2 βρεθήκαμε σε αγωνιστική δράση για τα θέματα της υγείας. Κλιμακώνουμε με την συμμετοχή μας στις απεργιακές δράσεις που έχουν κηρύξει οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων στις 22 Φλεβάρη. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν το αγωνιστικό τους «παρών» στις συγκεντρώσεις των υγειονομικών.

Παλεύουμε, διεκδικούμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας πλήρως δωρεάν σε όλες τις πλευρές του, ΠΦΥ, εξετάσεις, νοσηλεία, θεραπείες, φάρμακα για όλο το λαό. Τώρα να καταργηθούν τα απογευματινά- επ’ αμοιβή-  χειρουργεία. Τώρα να καταργηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων στην φαρμακευτική αγωγή. Να καταργηθεί η λίστα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, να παρέχονται δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ όλα τα φάρμακα και σκευάσματα που συνταγογραφούν οι γιατροί. Πληρώσαμε και πληρώνουμε εισφορές γι’ αυτά, τα δικαιούμαστε.

Περισσότερα

Σύλλογος Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία και Υπαλλ. Επιθεώρησης Εργασίας: Ανακοίνωση για τα περιστατικά βίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Μετά τα συνεχιζόμενα περιστατικά βίας, σωματικών και λεκτικών επιθέσεων, καθώς και την ενορχήστρωση...

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου: Όχι στις “Λευκές Νύχτες” που μαυρίζουν τη ζωή μας. 

"Λευκή νύχτα" δούρειος ίππος της απελευθέρωσης του ωραρίου των καταστημάτων και καταστρατήγησης των δικαιωμάτων...

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου: Κάλεσμα σε κινητοποίηση 10 Αυγούστου στις 11πμ στο Δημαρχείο

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ                                                                                                     Ζάκυνθος 08/08/24 Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου θα συμμετάσχει στην...