Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ιωαννίνων: Απαντάμε αγωνιστικά στις 28 Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι το ΔΣ του σωματείου, μας καλεί όλους να απεργήσουμε, τώρα είναι η ώρα να ενώσουμε τη φωνή των εργαζόμενων με τη φωνή των αγροτών, των φοιτητών, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, ενάντια σ΄ αυτή τη πολιτική που κατατρώει μέρα με τη μέρα τη ζωή μας, με εξαντλητικά ωράρια, με μισθούς πείνας, με την ακρίβεια στο supermarket, με την ακρίβεια στους λογαριασμούς, με τα λεφτά που πληρώνουμε για την υγεία μας αλλά και για την παιδεία των παιδιών μας.

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Τα κέρδη των εταιρειών του κλάδου στο νομό μας είναι τεράστια, η Πίνδος επενδύει 43.000.000 ευρώ, ο Νιτσιάκος έκανε τη προηγούμενη χρονιά 500.000.000 ευρώ τζίρο, ο Βίκος επενδύει σχεδόν 100.000.000 ευρώ και με λεφτά από το ταμείο ανάκαμψης, δικά μας λεφτά δηλαδή. Το Ζαγόρι και ο Βίκος πήραν άδεια για να αντλήσουν νερό για ένα εργοστάσιο ακόμα, την ώρα που εμείς λέμε το νερό νεράκι, έχουν τεράστια κέρδη και νέες επενδύσεις, που είναι λοιπόν οι αυξήσεις; Που είναι οι προσλήψεις νέου προσωπικού; Που είναι τα σταθερά ωράρια; Οι άδειες, οι υπερωρίες, οι σταθερές σχέσεις εργασίας, οι συλλογικές συμβάσεις; Πουθενά δεν είναι αυτά γι’ αυτούς, μόνο εμείς μπορούμε να τα κερδίσουμε με τον αγώνα μας και την απεργία μας και να τα επιβάλλουμε και στην εργοδοσία και στις κυβερνήσεις.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 28 Φλεβάρη μια εμβληματική ημερομηνία, αφού κλείνει ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη. Έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να τηρήσουμε τη δέσμευση για τους 57 συνανθρώπους μας που χάθηκαν, στα νέα παιδιά που δεν γύρισαν στις οικογένειες τους, ότι δεν θα αφήσουμε το έγκλημα αυτό να ξεχαστεί. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, η πολιτική που βάζει τα κέρδη των ομίλων πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

Στηρίζουμε τους βιοπαλαιστές αγρότες που δίνουν μάχη να παραμείνουν στα χωράφια τους, γιατί θέλουμε να τρώμε ποιοτικά και φθηνά αγροτικά προϊόντα. Γιατί η Δωδώνη απ’ τη μια ρίχνει τη τιμή του γάλακτος που αγοράζει από τους παραγωγούς και από την άλλη έχει κατεβάσει τους μισθούς των εργαζόμενων στα τάρταρα και οι πλειοψηφία των εργαζόμενων είναι εποχιακοί την ώρα που τριπλασίασε τις εξαγωγές της, την ώρα που η φέτα στο ράφι του super-market είναι απλησίαστη. Αλλά απ’ την άλλη παίρνουμε δύναμη από τους συναδέλφους στη Γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ (που είναι στον ίδιο όμιλο με την Δωδώνη) που υπέγραψαν Επιχειρησιακή ΣΣΕ. Μάχη που έδωσαν με το νεοσύστατο σωματείο τους και κατάφεραν να αποσπάσουν σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς. Στηρίζουμε τους συναδέλφους στο ΖΑΓΟΡΙ που παλεύουν να υπογράψουν ΣΣΕ με αυξήσεις και ανθρώπινα ωράρια εργασίας, η νίκη τους σ’ αυτό τον αγώνα θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης του νομού.

Συνάδελφοι, θα ξύσει λέει η κυβέρνηση το πάτο του βαρελιού για τους αγρότες και εργάτες!! Άραγε έξυσε το πάτο του βαρελιού και για τους βιομήχανους; Για τους εφοπλιστές; Ή μήπως γι’ αυτούς δεν υπάρχει πάτος, βάζει η κυβέρνηση το χέρι μέσα στο βαρέλι –  που το έχουμε γεμίσει εμείς με τον ιδρώτα μας, με τους χαμηλούς μισθούς και τις απλήρωτες υπερωρίες – και ότι αρπάξει το χέρι της κάτι εκατομμύρια δηλαδή για τα μονοπώλια.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην μεγαλοεργοδοσία, ότι θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας. Ότι ξεκινά ένας νέος κύκλος κινητοποιήσεων, σκληρών και αποφασιστικών ταξικών αγώνων μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας!

Οι μέρες ως την απεργία, είναι μέρες μάχης για όλους. Κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα να μπούμε μπροστά να οργανώσουμε την απεργία στο χώρο δουλείας μας.

Έχουμε κάτι που φοβούνται περισσότερο από οτιδήποτε! Και αυτό είναι η οργάνωση μας στο σωματείο μας, η συνεννόηση μεταξύ μας, στο νομό, στον κλάδο, η ενιαία πάλη για τις κοινές μας διεκδικήσεις, για τις κοινές μας ανάγκες!

Τη δύναμη της οργάνωσης που καταριούνται τα αφεντικά μας, την κάνουν πράξη μεταξύ τους, προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη τους. Είναι η ώρα να δυναμώσει η δική μας οργάνωση, να φτάσουμε στο ύψος των ευθυνών μας για τα δικά μας συμφέροντα, να γίνουμε το πραγματικά επικίνδυνο αντίπαλο δέος στα εφιαλτικά σχέδια που ετοιμάζουν για εμάς!

Έχουμε τη δύναμη να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε σύγχρονες συνθήκες εργασίας και αμοιβής με βάση τις πραγματικές ανάγκες μας κόντρα στα επιδόματα – ψίχουλα και τις «αντοχές της οικονομίας», που σημαίνουν δισεκατομμύρια ευρώ για μια χούφτα επιχειρηματικούς ομίλους, ανέχεια και άθλια ζωή για τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

  • Κατώτερο Κλαδικό Μισθό στα 1000 ευρώ ή 40 ευρώ ημερομίσθιο.
  • Αύξηση σε ποσοστό 12% για το 2024. 8ωρο – 5νθήμερο – 40ωρο.
  • Όχι στην εργολαβική εργασία και στην διευθέτηση χρόνου εργασίας, στα εξαντλητικά ωράρια.
  • Ξεπάγωμα όλων των ωριμάνσεων (τριετίες) από τον Φεβρουάριο του 2012. Αυξήσεις σε όλα τα επιδόματα.
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
  • Διαγραφή χρεών, κανένας πλειστηριασμός για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.
  • Απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολέμους, να κλείσουν στην χώρα μας οι βάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

10.30 πμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Περισσότερα

Σύλλογος Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία και Υπαλλ. Επιθεώρησης Εργασίας: Ανακοίνωση για τα περιστατικά βίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Μετά τα συνεχιζόμενα περιστατικά βίας, σωματικών και λεκτικών επιθέσεων, καθώς και την ενορχήστρωση...

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου: Όχι στις “Λευκές Νύχτες” που μαυρίζουν τη ζωή μας. 

"Λευκή νύχτα" δούρειος ίππος της απελευθέρωσης του ωραρίου των καταστημάτων και καταστρατήγησης των δικαιωμάτων...

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου: Κάλεσμα σε κινητοποίηση 10 Αυγούστου στις 11πμ στο Δημαρχείο

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ                                                                                                     Ζάκυνθος 08/08/24 Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου θα συμμετάσχει στην...