Συνδικάτο Εργατ/λων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού Δέρματος Αττικής: Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στην απεργία στις 28 Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις

28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Η ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ  10.30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Στις 28 Φλεβάρη, καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στην απεργία ενάντια στην αντεργατική πολιτική και την ακρίβεια. Απαιτούμε αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ).

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνονται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή 57 συνανθρώπων μας και έβγαλε στους δρόμους τρία εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλη τη χώρα διαδηλώνοντας και καταδικάζοντας την πολιτική του κέρδους που δολοφονεί. Τα συνθήματα της περιόδου εκείνης παραμένουν επίκαιρα για να μην συγκαλυφθεί και επαναληφθεί το έγκλημα καθώς και τα καθημερινά εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς που το 2023 έσπασαν κάθε ρεκόρ φτάνοντας τα 160 θανατηφόρα και θέτουν το πραγματικό δίλλημα για μας τους εργαζόμενους «ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ».

Οι εργοδότες στους κλάδους μας αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους έχουν διασφαλίσει όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά αρνούνται την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) με αυξήσεις στους μισθούς, εντείνουν την εκμετάλλευση. Μπροστά στη γενικότερη οικονομική αστάθεια, με ύφεση και ενδεχόμενη κρίση, προχωρούν σε απολύσεις, σε εκ περιτροπής εργασία, κλείνουν τμήματα της παραγωγής ή και άλλα τμήματα των εργοστασίων, αφήνουν για μήνες απλήρωτους εργαζόμενους, προωθούν σχέδια εξυγίανσης για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία που είχαν τα προηγούμενα χρόνια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ξεκίνησε την διαδικασία καθορισμού του κατώτερου μισθού βάσει του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου, με στόχο να εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου. Αυτός ο νόμος, που δεν επιτρέπει τις συλλογικές διαδικασίες για την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την παραχωρεί στο κράτος και στους επιχειρηματικούς ομίλους, πρέπει να ανατραπεί.

Η ζωή μας έχει αποδείξει ότι δεν πρέπει να περιμένουμε, ότι κανένας νόμος δεν θα καλυτερεύσει τη ζωή μας. Αντίθετα παίρνουμε παράδειγμα από συναδέλφους άλλων κλάδων που πήραν την υπόθεση στα χέρια τους και με τον αγώνα τους κέρδισαν δικαιώματα και καλύτερες συνθήκες εργασίας.  Δημιούργησαν στους χώρους εργασίας επιχειρησιακά σωματεία και υπόγραψαν ΣΣΕ. Παίρνουμε παράδειγμα από τους εργαζόμενους της ΔΕΛΤΑ που μετά από αγωνιστικές διαδικασίες έφτιαξαν σωματείο και κατακτήσαν αυξήσεις από 6% έως και 17,5%.Υποχρεωνοντας την εταιρεία να παρέχει Μέσα Ατομικής Προστασίας, φόρμες, υποδήματα, μπουφάν και μεταφορά από και προς την εργασία. Τους συναδέλφους από εργοστάσια του μετάλλου και την  ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα.

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στην απεργία στις 28 Φλεβάρη

Η δύναμη μας είναι στον αγώνα!

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

– Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.

– Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.

– Καθολική επαναφορά των τριετιών, ενσωματώνοντας την περίοδο 2012-2023.

– Επαναφορά της ευνοϊκότερης σύμβασης.

– Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους

ανέργους.

– Σταθερή δουλειά με δικαιώματα 7ώρο-5νθήμερο -35ώρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.

– Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

– Επιδότηση ενοικίου για εργατικά λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

– Ρεύμα φθηνό για το λαό με κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας και

πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων.

– Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.

– Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά.

 

Περισσότερα

Σύλλογος Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία και Υπαλλ. Επιθεώρησης Εργασίας: Ανακοίνωση για τα περιστατικά βίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Μετά τα συνεχιζόμενα περιστατικά βίας, σωματικών και λεκτικών επιθέσεων, καθώς και την ενορχήστρωση...

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου: Όχι στις “Λευκές Νύχτες” που μαυρίζουν τη ζωή μας. 

"Λευκή νύχτα" δούρειος ίππος της απελευθέρωσης του ωραρίου των καταστημάτων και καταστρατήγησης των δικαιωμάτων...

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου: Κάλεσμα σε κινητοποίηση 10 Αυγούστου στις 11πμ στο Δημαρχείο

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ                                                                                                     Ζάκυνθος 08/08/24 Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου θα συμμετάσχει στην...