Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (ΔΑΦΝΙ): 8 Φεβρουαρίου Πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας (11 π.μ. – 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στις 12 μ. στα Προπύλαια

Δημοσιεύτηκε στις

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Συμμετέχουμε στην Πανδημοσιοϋπαλληλική Στάση Εργασίας (11 π.μ. – 3 μ.μ.) και στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 12 μ. στα Προπύλαια ενάντια στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Ως εργαζόμενοι γονείς ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ με την προκλητική προσπάθεια στελεχών της κυβέρνησης της Ν.Δ και άλλων κομμάτων, καθώς και των περισσότερων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, να κατασυκοφαντήσουν τον αγώνα των παιδιών μας, μαθητών και φοιτητών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις προκλητικότατες δηλώσεις του πρωθυπουργού που έφτασε στο σημείο να παρομοιάσει τις φοιτητικές καταλήψεις με «ληστεία σε μπακάλικο»

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΜΑΘΗΤΕΣ γιατί γνωρίζουμε ότι η ίδρυση μη κρατικών – ιδιωτικών πανεπιστημίων θα σημάνει::

  • την ενίσχυση της εμπορευματοποίηση της Παιδείαςκαθώς το κράτος απαλλάσσεται από την ευθύνη της αποκλειστικά δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης. Επεκτείνεται η επιχειρηματική λειτουργία που σε συνδυασμό με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης θα οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία τα δημόσια πανεπιστήμια. Στο όνομα του “ανταγωνισμού” με τα ιδιωτικά θα προχωρήσουν συγχωνεύσεις, καταργήσεις τμημάτων, η επιβολή διδάκτρων, θα συρρικνωθεί το δημόσιο πανεπιστήμιο για να βρουν “πελατεία” τα ιδιωτικά.
  • την επιδείνωση της ανισότητας στην πρόσβαση στην πανεπιστημιακή μόρφωση. Όσοι – λίγοι- έχουν την οικονομική δυνατότητα απλά θα αγοράζουν την είσοδό τους στην ανώτατη εκπαίδευσηενώ οι υπόλοιποι θα αντιμετωπίζουν το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, τα δυσθεώρητα ενοίκια και πολλά ακόμα εμπόδια για να καταφέρουν να σπουδάσουν.
  • την υποβάθμιση της αξίας των πτυχίων καθώς θα μεγαλώσει η στρατιά άνεργων πτυχιούχων, διαφόρων κατηγοριών πτυχίων, που θα ανταγωνίζονται για μια θέση εργασίας συμπιέζοντας τα εργασιακά, μισθολογικά, επαγγελματικά δικαιώματα όλων προς τα κάτω.

Αν πραγματικά ήθελαν να σταματήσει η «διαρροή» των φοιτητών στο εξωτερικό, θα καταργούσαν την τράπεζα θεμάτων και την ελάχιστη βάση εισαγωγής κλπ, Αν ήθελαν να αναβαθμίσουν τα δημόσια πανεπιστήμια, δεν θα μείωναν την κρατική χρηματοδότησή τους κατά 66% (από 380 εκατομμύρια το 2009 σε 127!!!!) και δεν θα άφηναν χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα τους αποφοίτους 70 πανεπιστημιακών τμημάτων!

Όσο για το επιχείρημα ότι δήθεν ο «ανταγωνισμός μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων θα οδηγήσει στην αναβάθμιση των δημόσιων», αποτελεί ανέκδοτο. Ως υγειονομικοί έχουμε πλούσια εμπειρία για το που οδήγησε και οδηγεί η συνύπαρξη και ο ανταγωνισμός, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της υγείας. Οδήγησε και οδηγεί στην ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση των δημόσιων μονάδων υγείας για να εξασφαλισθεί η γιγάντωση και αύξηση της κερδοφορίας των ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων αλλά και στην προώθηση της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δυναμώσουμε τον αγώνα των φοιτητών – μαθητών, για ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου, για αποκλειστικά δημόσια, πραγματικά δωρεάν Πανεπιστήμια, που θα διασφαλίζουν υψηλού επιπέδου σπουδές και θα ενσωματώνουν στο πτυχίο τη δυνατότητα πλήρους πρόσβασης στο επάγγελμα.

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ: 13 Αυγούστου όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Ναυτιλίας

ΟΛΟΙ στην Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024 και ώρα 11:00π.μ. Τα...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής ” Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”: Κάλεσμα έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πυρόπληκτους της Αν. Αττικής

Συνάδελφοι Για μια ακόμα φορά και αυτό το καλοκαίρι, οι νέες πυρκαγιές, έρχονται να επιβεβαιώσουν...

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά: 13 Αυγούστου Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας στις 11πμ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληκικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την παρουσία των δύο πλοίων «Overseas Santorini»,...