Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Ψ.Ν.Α (ΔΑΦΝΙ): 15 Φλεβάρη στις 11:30 π.μ., στην αίθουσα πολλαπλών η γενική συνέλευση

Δημοσιεύτηκε στις

Συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 15/2/2024,

στις 11:30 π.μ., στην αίθουσα πολλαπλών.

Καθορίζουμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, χωρίς καμία επανάπαυση!

Τα νέα δημοσιεύματα από την πλευρά του Υφυπουργού υγείας και υπεύθυνου για τα θέματα ψυχικής υγείας και απεξάρτησης κ. Βαρτζόπουλου, ως προς την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των  2 από τα 3 εναπομείναντα Ειδικά Ψυχιατρικά Νοσοκομεία (ΨΝΑ – ΨΝΘ) και των μονάδων απεξάρτησης, όπως το 18ΑΝΩ, με «δείγματα γραφής» στη θεραπεία και την επανένταξη, στο όνομα της «αντιδραστικής αποασυλοποίησης», και της περίφημης «μείωσης της βλάβης» με την ενίσχυση των υποκατάστατων στο όνομα του λειτουργικού χρήστη και της εποπτευόμενης χρήσης, που διαφημίζει ως πρόοδο η κυβέρνηση, διαλύοντας τα στεγνά προγράμματα και την επανένταξη, αποτελούν συνέχεια της προσπάθειας της κυβέρνησης της ΝΔ, το κράτος να ξεμπερδεύει άμεσα με το ρόλο και την ευθύνη που έχει απέναντι στους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης, καθώς και στις οικογένειες τους, γιατί τους ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ.

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  του οργανισμού του Ψ.Ν.Α, που θα στηρίζεται σε ένα υδροκέφαλο οργανισμό των εκάστοτε Περιφερειών, ως αποκεντρωμένη μονάδα, το λεγόμενο «Εθνικό Δίκτυο Υπηρεσιών στη Ψυχική Υγεία (Ε.Δ.Υ.Ψ.Υ.)» και το πέρασμα των στεγνών προγραμμάτων «18ΑΝΩ», «ΚΕΘΕΑ» «ΑΡΓΩ», «ΔΙΑΠΛΟΥΣ»,  «ΙΑΝΟΣ» σε ένα ΝΠΙΔ ως Ενιαίος Φορέας, τον ονομαζόμενο «Εθνικό Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων (Ε.Ο.Π.Α.Ε)», θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και θα αξιολογούνται ως προς τη συνέχιση της λειτουργίας τους, με ότι συνεπάγεται για τους λήπτες των υπηρεσιών και τις οικογένειες τους στην «ΤΣΕΠΗ» τους και στις ασφαλιστικές τους εισφορές μέσω Ε.Ο.Π.Υ.Υ (εάν υπάρχουν), αλλά και για τους ίδιους τους εργαζόμενους, ως προς τις εργασιακές τους σχέσεις που αλλάζουν μορφή και την «πλοήγησή» τους μέσα στο Δίκτυο, με κριτήριο τη στελέχωση των θέσεων, από τον ιδιώτη κλινικάρχη μέχρι τη ΜΚΟ, με απόφαση του Διοικητή, ως προς τις ανάγκες ενίσχυσης των υπηρεσιών από το ανθρώπινο δυναμικό.

  • Η κατάργηση του οργανισμού του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής δεν θα περάσει.
  • Κάτω τα χέρια σας από το 18 Άνω.
  • Ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων ως κύρια μορφή θεραπείας.
  • Να μην αφήσουμε το σχέδιο νόμου να φτάσει στη Βουλή
  • Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του σχεδίου νομού. Εάν κατατεθεί σε διαβούλευση ζητάμε την προκήρυξη πανελλαδικής απεργίας από τις Ομοσπονδίες μας και την αλληλεγγύη φορέων και συνδικάτων.

Συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία των υγειονομικών στις 22 Φλεβάρη 2024 και στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη 2024, για να δυναμώσει η φωνή και η αλληλεγγύη απέναντι στο σχέδιο νόμου ΕΚΤΡΩΜΑ της Κυβέρνησης.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ: 13 Αυγούστου όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Ναυτιλίας

ΟΛΟΙ στην Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024 και ώρα 11:00π.μ. Τα...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής ” Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”: Κάλεσμα έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πυρόπληκτους της Αν. Αττικής

Συνάδελφοι Για μια ακόμα φορά και αυτό το καλοκαίρι, οι νέες πυρκαγιές, έρχονται να επιβεβαιώσουν...

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά: 13 Αυγούστου Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας στις 11πμ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληκικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την παρουσία των δύο πλοίων «Overseas Santorini»,...