Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ – Τραπεζών: Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα

Δημοσιεύτηκε στις

Ο δόκιμος έφεδρος αξιωματικός (ΠΖ) Κωνσταντίνος Κεσόπουλος έπραξε το καθήκον του με την ανοιχτή, δημόσια έκφραση της αντίθεσής του στην αποστολή ελληνικών στρατιωτικών μονάδων έξω από τα σύνορα της χώρας μας. Το πατριωτικό καθήκον του υπερασπίστηκε με την ενέργεια αυτή, την εντολή του ελληνικού λαού να μην παρεμβαίνει σε βάρος άλλων λαών και χωρών, που δεν έχουν στραφεί ενάντια στα συμφέροντα και την κυριαρχία της χώρας μας. Την αξιοπρέπεια των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προασπίστηκε, θεωρώντας πως αυτές δεν υποχρεούνται να υπηρετούν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, δεν υποχρεούνται να λαμβάνουν διαταγές από ξένους αξιωματούχους.

Υπερασπίστηκε το αυτονόητο δικαίωμα των ελλήνων στρατευμένων να μην θέτουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο για χάρη των ιμπεριαλιστικών σκοπιμοτήτων άλλων χωρών και δυνάμεων. Ανέδειξε την δέσμευση και τον όρκο του έλληνα στρατιώτη να είναι φρουρός των ελληνικών συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας αποκλειστικά, χωρίς καμία ανάμειξη στα εσωτερικά άλλων χωρών.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, που παραγνωρίζοντας όλα αυτά τα βασικά και κρίσιμα στοιχεία, που στοιχειοθετούν τα καθήκοντα του έλληνα στρατευμένου, προβαίνει στην τρομοκρατική, τιμωρητική κλήση σε απολογία του Κ. Κεσόπουλου, με στόχο να προλάβει και να φιμώσει άλλες ανάλογες φωνές και πράξεις διαμαρτυρίας από στρατευμένους στις ένοπλες δυνάμεις.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Η κυβέρνηση να καταλάβει πως δεν βρισκόμαστε στη δεκαετία του ’60, όταν η άρνηση στρατιωτών να συμμετέχουν στον πόλεμο στην Κορέα, τιμωρούνταν με στρατοδικεία και φυλακίσεις. Απαιτούμε να ακυρώσει κάθε προσπάθεια δίωξης του Κ. Κεσόπουλου, να πάρει πίσω την κλήση του σε απολογία. Του εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας, στεκόμαστε στο πλευρό του.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ.

 

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ: 13 Αυγούστου όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Ναυτιλίας

ΟΛΟΙ στην Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024 και ώρα 11:00π.μ. Τα...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής ” Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”: Κάλεσμα έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πυρόπληκτους της Αν. Αττικής

Συνάδελφοι Για μια ακόμα φορά και αυτό το καλοκαίρι, οι νέες πυρκαγιές, έρχονται να επιβεβαιώσουν...

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά: 13 Αυγούστου Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας στις 11πμ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληκικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την παρουσία των δύο πλοίων «Overseas Santorini»,...