Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας: 28 Φλεβάρη Απεργία. Τώρα Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις των μισθών

Δημοσιεύτηκε στις

ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
ΤΩΡΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας συνεδρίασε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 καταλήγοντας σε έναν πρώτο σχεδιασμό για την επιτυχία της πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας στις 28 Φεβρουαρίου 2024 στους εργασιακούς χώρους του κλάδου στην Εύβοιας.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν τα Διοικητικά Συμβούλια των επιχειρησιακών σωματείων του κλάδου στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις, ΜΙΜΙΚΟΣ, ΑΓΡΟΖΩΗ και ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ και αποφασίστηκε ο συντονισμός της δράσης όλων των σωματείων για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πτηνοτροφικών επιχειρήσεων στην Εύβοια.

Στις 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη και το σύνθημα ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ παραμένει επίκαιρο και εκφράζεται σε όλες τις πλευρές της ζωής. Η ακρίβεια τσακίζει το εισόδημά μας ενώ την ίδια ώρα οι 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις σχεδόν διπλασίασαν τα κέρδη τους (αύξηση 75,5%). Η περαιτέρω υποχρηματοδότηση υγείας-πρόνοιας, παιδείας, η επιδίωξη προώθησης των ιδιωτικών πανεπιστημίων, η έλλειψη μέτρων προστασίας της ζωής μας, επιβαρύνει εμάς και τις οικογένειές μας. Την ίδια στιγμή δαπανώνται δις ευρώ για τη συμμετοχή της χώρας μας στους πολέμους ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων της χώρας μας, των εφοπλιστών. Για τις αποστολές εκτός συνόρων (φρεγάτες κτλ) δαπανώνται καθημερινά 100δες χιλιάδες ευρώ ενώ όσο περισσότερο εμπλέκεται η χώρα μας τόσο αυξάνει και ο κίνδυνος να γίνει στόχος αντιποίνων. Αυτός ο κίνδυνος αυξάνει κατακόρυφα με την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης να εγκατασταθεί στη ΛΑΡΙΣΑ το ευρωπαϊκό στρατηγείο των πολεμικών επιχειρήσεων στην ερυθρά θάλασσα!

Καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου και όλους τους συναδέλφους του κλάδου να οργανώσουμε την επιτυχία της απεργία στις 28 Φεβρουαρίου 2024.

Να διεκδικήσουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις σε μισθούς – ημερομίσθια, χρηματοδότηση υγείας, πρόνοιας, παιδείας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους.

Αλληλεγγύη στους αγρότες και φοιτητές-μαθητές που είναι στον δρόμο του αγώνα.

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ: 13 Αυγούστου όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Ναυτιλίας

ΟΛΟΙ στην Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024 και ώρα 11:00π.μ. Τα...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής ” Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”: Κάλεσμα έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πυρόπληκτους της Αν. Αττικής

Συνάδελφοι Για μια ακόμα φορά και αυτό το καλοκαίρι, οι νέες πυρκαγιές, έρχονται να επιβεβαιώσουν...

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά: 13 Αυγούστου Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας στις 11πμ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληκικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την παρουσία των δύο πλοίων «Overseas Santorini»,...