Σωματείο Εργαζ. Χρηματοπιστωτικών & Συναφ. Επιχ. Αττικής: 18 Φλεβάρη συμμετέχουμε στη γενική συνέλευση στις 6μ.μ

Δημοσιεύτηκε στις

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

✓ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
✓ ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
✓ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΒΡΟΥΤΣΗ – ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, στις 6:00 μμ , στα γραφεία της ΠΟΛ, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ να μας ζητούν να υπομένουμε την ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε σε όλους τους τομείς της ζωής μας και να μην αντιδράμε! Από τη μια να έχουμε να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια και το κόστος ζωής που τσακίζουν το εισόδημα μας, την εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς, την ανασφάλεια, τις απολύσεις με τις σχέσεις εργασίας και τα ωράρια – λάστιχο και από την άλλη ο μισθός μας να έχει μείνει καθηλωμένος εδώ και 13 σχεδόν χρόνια, αφού οι όποιες πενιχρές αυξήσεις υπήρξαν, εξανεμίστηκαν πριν ακόμη αποτυπωθούν στις αποδείξεις μισθοδοσίας μας!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, περιφρουρώντας τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, εκκινεί και  φέτος τη διαδικασία για «αύξηση» στον κατώτατο μισθό με βάση τον μνημονιακό νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου, με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα των ομίλων. Θα επιχειρήσει δηλαδή να αξιοποιήσει αυτήν τη συζήτηση προκειμένου να βάλει στον πάγο τις δίκαιες διεκδικήσεις μας για ουσιαστικές αυξήσεις, για υπογραφή συμβάσεων απέναντι στα απανωτά κύματα ακρίβειας, κάτι που για μας πρέπει να είναι καθαρό: ότι μισθοί με κριτήριο τις «αντοχές» της εργοδοσίας σημαίνουν μόνιμη πρέσα στη ζωή μας, ενώ ουσιαστική ανάσα δεν υπάρχει όσο θωρακίζεται η κερδοφορία των ομίλων.

Μπορούμε λοιπόν να καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα τη στιγμή που στερούμαστε τα στοιχειώδη και που το κόστος ζωής απογειώνεται; Μπορούμε να δικαιολογήσουμε την ηγεσία της ΓΣΕΕ που μας λέει ότι η ακρίβεια οφείλεται στους λειψούς ελέγχους της επιτροπής ανταγωνισμού και ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να θυσιάζουν τα δικαιώματα τους για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι;

Αυτή η ηγεσία της ΓΣΕΕ αποφασίζει για απεργιακές κινητοποιήσεις σε… 3 μήνες, ενώ θα έχει ήδη εφαρμοστεί ο νέος κατώτατος μισθός!

Επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά  προβλήματα των εργαζομένων. Δεν έχουν καμία αγωνία για το πώς τα βγάζουν πέρα οι εργατικές οικογένειες που έρχονται αντιμέτωπες με την ακρίβεια. Δεν τους απασχολούν οι αγωνίες και τα βάσανα των εργαζομένων, όπως απασχολούν τις διοικήσεις στα σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες, που έρχονται σε επαφή με τους εργαζόμενους και τους χώρους δουλειά. Το μόνο που τους καίει είναι πώς θα μεγαλώνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ

Για να μην συμβιβαστούμε λοιπόν με όλα αυτά που ζούμε και εκείνα που μας ετοιμάζουν, αξίζει να δώσουμε την μάχη ενάντια στην ακρίβεια, να δώσουμε τη μάχη για αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς. Αξίζει να παλέψουμε τώρα για να υπογραφούν στον κλάδο μας συλλογικές συμβάσεις για όλους τους εργαζόμενους με αύξηση στο βασικό μισθό.

Δεν πρόκειται να υποκλιθούμε στις δυσκολίες «επειδή ποτέ τα πράγματα δεν ήταν ρόδινα». Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που αποδέχονται τη σημερινή κατάσταση, καλλιεργούν την απογοήτευση, το φόβο. Συμβάλλουν ώστε οι εργαζόμενοι να χαμηλώνουν τον πήχη των απαιτήσεων τους, να περνάει η λογική «αυτή είναι η μοίρα μας», «δεν μπορεί να γίνει αλλιώς» ή ότι «το κεφάλαιο είναι ισχυρό». Αυτή όμως είναι η φωνή των εργοδοτών.

Η δική μας φωνή είναι ότι: Κανένας νόμος, καμιά κυβέρνηση δεν παραχώρησε ποτέ κανένα δικαίωμα στην τάξη μας. Επέβαλε τα δίκια της με το δικό της νόμο, το νόμο της οργάνωσης της ταξικής πάλης.

Συνάδελφοι,

Στις 28 Φλεβάρη κλείνει ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη. Για όσους χάθηκαν εμείς είχαμε δεσμευτεί ότι δεν θα αφήσουμε το έγκλημα αυτό να ξεχαστεί. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Το έχουμε χρέος στα νέα παιδιά που δεν γύρισαν στις οικογένειες τους.

Να γιατί λοιπόν πρέπει να πετύχει η απεργία στις 28 Φλεβάρη

Γιατί για τη επίθεση που δεχόμαστε στη ζωή μας, στα δικαιώματα μας πρέπει να δοθεί απάντηση από όλους του εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.

Συμμετέχουμε στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του σωματείου μας, Κυριακή 18 Φλεβάρη 2024, στις 6:00 μμ, στα γραφεία μας της ΠΟΛ, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος Αθήνα

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

Οι συλλογικές συμβάσεις είναι το όπλο των εργαζομένων για αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων. Και τα όπλα μας δεν τα παραδίδουμε!!!

ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !!!

Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν! ΤΩΡΑ πρέπει να πάρουμε την υπόθεση των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων στα χέρια μας. Κανείς δε μπορεί να μείνει έξω από αυτό τον αγώνα.

• Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι όπως ο νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου και να γυρίσει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα συνδικάτα
• Κατώτατος μισθός στα 900€ για όλους και κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας.
• Να επανέρθουν οι τριετίες, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου 2012 – 2023
• Να σταματήσουν οι όποιες συζητήσεις για κατάργηση δικαιωμάτων μας μέσω αλλαγής των Κανονισμών εργασίας.

ΔΕ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ: 13 Αυγούστου όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Ναυτιλίας

ΟΛΟΙ στην Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024 και ώρα 11:00π.μ. Τα...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής ” Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”: Κάλεσμα έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πυρόπληκτους της Αν. Αττικής

Συνάδελφοι Για μια ακόμα φορά και αυτό το καλοκαίρι, οι νέες πυρκαγιές, έρχονται να επιβεβαιώσουν...

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά: 13 Αυγούστου Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας στις 11πμ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληκικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την παρουσία των δύο πλοίων «Overseas Santorini»,...