Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού Υπ. Πολιτισμού: 28 Φλεβάρη Όλοι στον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς

Δημοσιεύτηκε στις

ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Όλοι στον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά, δουλειά με δικαιώματα!

Η οργή και η αγανάκτηση όλων των εργαζομένων και του λαού για την ακρίβεια, για τους μισθούς που δε φτάνουν, για την έλλειψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για την έλλειψη σταθερής δουλειάς, για την άδικη φορολογία πρέπει να γίνουν οργανωμένος αγώνας!

Η συνεχής εμπορευματοποίηση του Πολιτισμού της χώρας, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων,  σπάει κάθε ρεκόρ εισπράξεων και δημιουργεί αμύθητα κέρδη, τα οποία χτίζονται πάνω στις πλάτες μας μέσα από την ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων, την περαιτέρω επέκταση των ευέλικτων μορφών εργασίας, την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας, τη διεύρυνση της εργολαβικής απασχόλησης, τη συγκράτηση των μισθών στα ίδια επίπεδα και συνολικά την πλούσια εργαλειοθήκη που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Το Υπουργείο Πολιτισμού δείχνει τις άγριες διαθέσεις του και εξαπολύει δριμύ κυνηγητό στο ΙΔΟΧ προσωπικό του ανακοινώνοντας την είσοδο εργολάβων ακόμα και για νευραλγικές εργασίες, όπως οι αρχαιολογικές ανασκαφές, την αλλαγή του καθεστώτος των αυτεπιστασιών, την ανάθεση της φύλαξης κεντρικών αρχαιολογικών χώρων, όπως της Ακρόπολης, σε εταιρίες φύλαξης, την κατακόρυφη αύξηση των εισιτηρίων αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων απομακρύνοντας τον λαό από το αγαθό του Πολιτισμού, τη μετατροπή αρχικά πέντε και αργότερα πολύ περισσότερων δημόσιων μουσείων σε ΝΠΔΔ με Διοικητικά Συμβούλια να λαμβάνουν αποφάσεις για την τύχη των εργαζομένων και των αρχαιοτήτων. Και όλα αυτά στο όνομα μια δήθεν ανάπτυξης, στην πραγματικότητα όμως στο όνομα των εργολάβων προκειμένου το χρήμα να ρέει άφθονο στις τσέπες τους.

Αυτή είναι η ανάπτυξη τους! Ακόμα και τώρα, στην περίοδο της απίστευτης κερδοφορίας του ΥΠΠΟ, επιλέγουν τη συνεχή χειροτέρευση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, κατασπαταλούν δημόσιο χρήμα, υλοποιούν «ανίερες συμμαχίες»!

Τώρα είναι ώρα μάχης για όλους! Κανείς μόνος, κανείς φοβισμένος! Κανείς αμέτοχος!

Η Διοίκηση του Σωματείου μας αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, σε συντονισμό με χιλιάδες εργαζόμενους που εκπροσωπούνται από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια Συνδικάτα απ’ όλη την Ελλάδα.

Αποφάσεις για απεργία στις 28 Φλεβάρη έχουν πάρει, μέχρι τώρα, 18 Εργατικά Κέντρα, 11 Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και δεκάδες πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Στις αποφάσεις περιλαμβάνονται το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το μεγαλύτερο της χώρας, ενώ απεργιακή απόφαση για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο έλαβε και η ΑΔΕΔΥ. Καλούμε τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες του ΥΠΠΟ να λάβουν αντίστοιχες αγωνιστικές αποφάσεις και να οργανώσουν τον αγώνα για την επιτυχία της απεργίας.

Ο αγώνας μας πρέπει να συνενωθεί με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις της νεολαίας που κινητοποιείται ενάντια στο νόμο για την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων και των βιοπαλαιστών αγροτών που κινητοποιούνται ενάντια στην πολιτική που τους ξεκληρίζει.

Τη μέρα αυτή, ταυτόχρονα, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, με τους 57 νεκρούς συνανθρώπους μας, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά.

Είμαστε συνεπείς στην υπόσχεση που δώσαμε:

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

Ένα χρόνο μετά, με τις διαδικασίες να προχωράνε με ρυθμούς «χελώνας» και την ατμόσφαιρα να «μυρίζει» συγκάλυψη, συνεχίζουμε να απαιτούμε:

Να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα.

Να αποδοθούν όλες οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες.

Να βρουν δικαίωση οι οικογένειες των θυμάτων.

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ  Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Το σύνθημα αυτό που βροντοφωνάχτηκε από εκατομμύρια εργαζομένων – λαού και νεολαίας σε όλη την Ελλάδα, αποκάλυψε την αιτία του εγκλήματος στα Τέμπη. Οι 57 νεκροί των Τεμπών δεν ξεχάστηκαν. Ήταν παρόντες στους αγώνες των συνδικάτων γιατί ήταν παρούσα η ίδια αιτία που οδήγησε στο έγκλημα: η εγκληματική πολιτική «κόστους – οφέλους» με την οποία δε διστάζουν να θυσιάζουν τις ανάγκες και τις ζωές των πολλών για τα κέρδη των λίγων.

Αυτή η πολιτική είναι υπεύθυνη:

  • Για τους 179 συναδέλφους μας που έχασαν τη ζωή τους το 2023 την ώρα του μεροκάματου
  • Για την έλλειψη μέτρων προστασίας της ζωής μας από τις φυσικές καταστροφές, με τους δεκάδες νεκρούς από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και τις πυρκαγιές στον Έβρο, με τις μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες στην κατακαμένη Βόρεια Εύβοια
  • Για την επικίνδυνη κατάσταση στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας που έχει σαν αποτέλεσμα συνάνθρωποί μας να χάνουν ακόμα και τη ζωή τους σε καρότσες αγροτικών
  • Για την απαράδεκτη κατάσταση που βρίσκονται τα σχολικά κτήρια σε όλη τη χώρα και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας στον επόμενο σεισμό
  • Για τους χιλιάδες πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και τις εξώσεις

 

Τα κέρδη των λίγων απέναντι στις ανάγκες των πολλών, είναι άλλωστε και η αιτία για την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς μας.

Διεκδικούμε για τον κλάδο μας:

  • Μόνιμη, σταθερή δουλειά και άμεση και πλήρη στελέχωση του ΥΠΠΟ, με μαζικές προσλήψεις
  • Να σταματήσουν τώρα οι αναθέσεις έργων σε εργολάβους
  • Ουσιαστική αύξηση μισθών, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς
  • Επίδομα επικίνδυνης/ανθυγιεινής εργασίας και βαρέα ένσημα, για τις ειδικότητες που εργάζονται κάτω από επικίνδυνες συνθήκες
  • Χορήγηση των προβλεπόμενων ΜΑΠ σε όλο το ΙΔΟΧ προσωπικό
  • Ξεπάγωμα των κλιμακίων
  • Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ!

Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση, Τετάρτη 28/2, στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια

 

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ: 13 Αυγούστου όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Ναυτιλίας

ΟΛΟΙ στην Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024 και ώρα 11:00π.μ. Τα...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής ” Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”: Κάλεσμα έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πυρόπληκτους της Αν. Αττικής

Συνάδελφοι Για μια ακόμα φορά και αυτό το καλοκαίρι, οι νέες πυρκαγιές, έρχονται να επιβεβαιώσουν...

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά: 13 Αυγούστου Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας στις 11πμ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληκικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την παρουσία των δύο πλοίων «Overseas Santorini»,...