Σωματείο Εργαζομένων της ΝΟΚΙΑ: 25 Γενάρη εκδήλωση με θέμα Τα fakenews του πολέμου, εργαλείο προπαγάνδας του Ισραήλ και των συμμάχων του!

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο Εργαζομένων της ΝΟΚΙΑ, μετά από απόφαση Γ.Σ 5/12/23 διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:

Τα fakenews του πολέμου, εργαλείο προπαγάνδας του Ισραήλ και των συμμάχων του!

Θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαβίδης – Πέσιτς (μέλος της ΕΣΗΕΜΘ Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας Θράκης)

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΓΕΝΑΡΗ | ΩΡΑ 17:00 ΑΙΘΟΥΣΑ Hercules (AREVA) NOKIA και από teams

Πάνε περισσότερες από 100 μέρες που συνεχίζεται η σφαγή στην Παλαιστίνη! Ήδη 24 χιλιάδες έχουν χάσει την ζωή τους, πάνω από 60 χιλιάδες είναι οι τραυματίες, ανάμεσά τους χιλιάδες μικρά παιδιά, ακόμα και βρέφη! Κοντά στα 2 εκατομμύρια είναι οι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι! Μια πραγματική γενοκτονία!

Το Σωματείο Εργαζομένων της ΝΟΚΙΑ απ’ τις πρώτες μέρες της κλιμάκωσης πήραμε θέση και διαμορφώσαμε Ψήφισμα στήριξης και αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης και σ’ όλους τους λαούς που γίνονται θύματα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ .

Συνεχίζοντας λοιπόν τις δράσεις αλληλεγγύης με σκοπό την στήριξη του Παλαιστινιακού λαού και τον τερματισμό της σφαγής και έχοντας σαν σκοπό την ενημέρωση των συναδέλφων, συζητάμε μια σημαντική πλευρά του πολέμου, που είναι ο πόλεμος της προπαγάνδας και των fakenews. Προπαγάνδα και fakenews που χρησιμοποιούνται για να δικαιολογήσουν την βαθύτερη εμπλοκή και της χώρας μας στον πόλεμο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και οι προηγούμενες δαπανούν υπέρογκα ποσά για τον πόλεμο την αποστολή προσωπικού και εξοπλισμού στις εμπόλεμες ζώνες, πληρώνουμε 7 δισ. ευρώ το χρόνο για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς  – το τελευταίο παράδειγμα είναι η αποστολή φρεγάτας στο νέο μέτωπο του πολέμου στην Ερυθρά Θάλασσα, με επιθέσεις να έχουν ήδη καταγραφεί από όλες τις μεριές. Αλλά και την παραχώρηση στρατιωτικών βάσεων σε όλη την επικράτεια. Χαρακτηριστική είναι η συναίνεση και άλλων πολιτικών κομμάτων που εδώ και καιρό στηρίζουν αυτές τις επιλογές.

Το σωματείο μας βάζει το εξής ερώτημα:  περισσεύουν αυτά τα χρήματα από τις ανάγκες των εργαζομένων της χώρας, από τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας; Με την κατάσταση με την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση στην δημόσια Υγεία, την δημόσια Παιδεία υποβαθμισμένη, τα τεράστια κενά στις υποδομές για την προστασία από πλημμύρες και φωτιές. Ενώ πληρώνουμε το 95% των φόρων και οι μεγάλες επιχειρήσεις μόνο το 5%; Την ίδια στιγμή που η ακρίβεια στα τρόφιμα ή την ενέργεια έχει μειώσει τον πραγματικό μας μισθό;  Ενώ πληρώνουμε πανάκριβα ενοίκια;

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν καμία δουλειά χιλιάδες χιλιόμετρα έξω από τα σύνορα της χώρας για να υπερασπίζονται συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων (βλ. εφοπλιστές στην Ερυθρά Θάλασσα). Η εμπλοκή της χώρας μας είναι πολύ επικίνδυνη: κάνει την επικράτεια και το προσωπικό της στόχους για δυνάμεις που συμμετέχουν σε αυτό τον πόλεμο.

Δηλώνουμε για μία ακόμα φορά την αλληλεγγύη μας με τον Παλαιστινιακό λαό για να σταματήσει τώρα η σφαγή. Αλλά και στον Ισραηλινό που η πολιτική του κράτους του, τον μετατρέπει σε «κρέας» στα κανόνια του πολέμου. Εδώ και τώρα να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας με κάθε μέσο στον πόλεμο!

Διαδηλώνουμε με το πανό του σωματείου μας μαζί με δεκάδες εργατικά σωματεία και φορείς το Σάββατο 27/1 στις 12μμ στο Πάρκο Ελευθερίας.

Περισσότερα

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Ανακοίνωση για το θάνατο της συναδέλφισσας από την πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική

Η εγκληματική ανυπαρξία μέτρων κυβέρνησης και εργοδοσίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής αφήνει...

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Ξεκινά η λειτουργία των Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης

Αγαπητοί γονείς, για 12η συνεχόμενη χρονιά ξεκινά η λειτουργία των ΛΑΪΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, που υλοποιούνται...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Βόρειο Ανατολική Αττική

Συνάδελφοι,                Για άλλη μια φορά , μέσα σε λίγες ώρες είδαμε μια φωτιά που...