Σωματείο Γυμναστών – Προπονητών Ν.Αττικής: Για τη συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου

Δημοσιεύτηκε στις

Την Κυριακή 21/1/2024 συνεδρίασε το Δ.Ʃ. του σωματείου μας.

  1. Το Δ.Ʃ. αποφάσισε να καλέσει το Δ.Ʃ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας να προκηρύξει 24 ωρη απεργία στης 28/2 όπως έχουν ζητήσει και αλλά σωματεία και συνδικάτα για να υπάρξει απάντηση των εργαζομένων στο συνεχιζόμενο κύμα ακρίβειας διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς και ανθρώπινα ωράρια.
  2. Συζήτησε και αποφάσισε να καλέσει τους συναδέλφους του κλάδου σε Γενική Ʃυνέλευση την Κυριακή 18/2 και ώρα 17:00 στην έδρα του σωματείου (Χαλκοκονδύλη 37, Αθήνα), για την οργάνωση του αγώνα στους χώρους εργασίας των εργαζόμενων του κλάδου.
  3. Επίσης ομόφωνα καταδικάσαμε το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ.Το νομοσχέδιο εμπορευματοποιεί ακόμη πιο έντονα και απροκάλυπτα τη συνταγματικά κατοχυρωμένη δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Εκπαίδευση, υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο το δημόσιο Πανεπιστήμιο και την αξία των πτυχίων του,απαξιώνει τη δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση και καθιστά τις φοιτητικές οικογένειες πελάτες, καθώς συνδέει την πανεπιστημιακή μόρφωση με την οικονομική κατάσταση των οικογενειών των φοιτητών,επιτρέπει στους έχοντες να παζαρεύουν και να αγοράζουν πτυχία ισότιμα με αυτά των δημόσιων Πανεπιστημίων, αυξάνει τη στρατιά των ανέργων πτυχιούχων και κατ’ επέκταση συμπιέζει τα εργασιακά, μισθολογικά και επαγγελματικά δικαιώματα όλων προς τα κάτω.

Περισσότερα

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Ανακοίνωση για το θάνατο της συναδέλφισσας από την πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική

Η εγκληματική ανυπαρξία μέτρων κυβέρνησης και εργοδοσίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής αφήνει...

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Ξεκινά η λειτουργία των Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης

Αγαπητοί γονείς, για 12η συνεχόμενη χρονιά ξεκινά η λειτουργία των ΛΑΪΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, που υλοποιούνται...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Βόρειο Ανατολική Αττική

Συνάδελφοι,                Για άλλη μια φορά , μέσα σε λίγες ώρες είδαμε μια φωτιά που...