Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Καταγγέλει την άδικη και καταχρηστική απόλυση του συναδέλφου μας και γραμματέας του Σωματείου ΣΕΟΔ

Δημοσιεύτηκε στις

Η εργοδοσία της Foodlink επιδιώκει να πετύχει το πολυδιαφημιζόμενο στόχο της για το “profit story” (κερδοφόρα ιστορία) μέσα από την επιβολή τρομοκρατίας και εκβιασμών, αξιοποιώντας όλους τους αντεργατικούς νόμους που δίνουν το δικαίωμα στον εργοδότη να απολύει όποιον σηκώνει κεφάλι για να διεκδικήσει συγκροτημένα δικαιώματα.

Είναι βαθιά γελασμένοι, ότι απειλές και απολύσεις μπορούν να μπουν εμπόδιο.
Η συγκεκριμένη γνωστή εταιρία στον κλάδο της διαχείρισης και αποθήκευσης (logistics) δεν απασχολεί πρώτη φορά Σωματεία και Ομοσπονδίες για τις άσχημες συνθήκες εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας. Πρόσφατες ήταν οι καταγγελίες της Ομοσπονδίας για τις άσχημες συνθήκες εργασίας κα την εντατικοποίηση. Πολλά τα παράπονα εργαζομένων και οδηγών για το ωράριο εργασίας, τους μισθούς, την εντατικοποίηση, τις «παρανομίες» του ΚΟΚ για να εξυπηρετηθούν άμεσα οι πελάτες της εταιρείες θέτοντας σε κίνδυνο οδηγούς και διερχόμενα αυτ/τα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι οδηγοί να παίζουνε καθημερινά τη ζωή τους κορώνα γράμματα στον ασυντήρητο στόλο των αυτοκινήτων τους. Η συγκεκριμένη εταιρία έχει αυτοκίνητα με φθαρμένα ελαστικά, ταχογράφους που δεν λειτουργούν σωστά, πόρτες ψυγείων όπου δεν ασφαλίζουν σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και από πάνω επιβάλλουν να φεύγουν τα αυτοκίνητα σε πολλές περιπτώσεις υπέρβαρα.

Επιβάλλουν ως κανονικότητα το «χαμαλίκι», τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους χωρίς ΣΣΕ και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, τις απλήρωτες υπερωρίες.

Γι αυτό απολύουν το γραμματέα του Σωματείου ΣΕΟΔ και προσπαθεί να αποκόψει τους εργαζόμενους από το σωματείο τους.

Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ καταγγέλει την άδικη και καταχρηστική απόλυση του συναδέλφου μας και γραμματέας του Σωματείου και τονίζει πως αυτό θα γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης για να δώσουμε την απάντηση που αρμόζει σε κάθε Foodlink, κάθε εργοδότη που αναζητά σύγχρονους σκλάβους.

Κάνουμε πράξη το σύνθημα «πιο πολλοί- πιο δυνατοί»!

Καλούμε όλα τα Συνδικάτα, όλα τα Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και φορείς να καταγγέλλουν και δώσουν την μαζική αγωνιστική απάντηση στην τρομοκρατία της Foodlink.

Περισσότερα

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Ανακοίνωση για το θάνατο της συναδέλφισσας από την πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική

Η εγκληματική ανυπαρξία μέτρων κυβέρνησης και εργοδοσίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής αφήνει...

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Ξεκινά η λειτουργία των Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης

Αγαπητοί γονείς, για 12η συνεχόμενη χρονιά ξεκινά η λειτουργία των ΛΑΪΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, που υλοποιούνται...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Βόρειο Ανατολική Αττική

Συνάδελφοι,                Για άλλη μια φορά , μέσα σε λίγες ώρες είδαμε μια φωτιά που...