Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Δημοσιεύτηκε στις

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών, σπουδαστών, εκπαιδευτικών, εργαζόμενων στην εκπαίδευση σε ολόκληρη την χώρα. Συνεχίζουμε τον αγώνα στο πλευρό των παιδιών μας, των φοιτητών και των μαθητών, που παλεύουν ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων τους, διεκδικώντας πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να τρομοκρατήσουν τους αγώνες μας με τα ΜΑΤ και κάθε είδους δύναμη καταστολής θα πέσει στο κενό. Η πρεμούρα τους για το νομοσχέδιο είναι ξεκάθαρη και τα επιχειρήματα τους ακουμπούν το όριο του γελοίου… Όσους τραμπούκους και να επιστρατεύσουν και όσα ψέματα να πούνε προσπάθεια για περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Εκπαίδευσης, η πολύπλευρη επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στα μορφωτικά δικαιώματα θα λάβει την μεγαλειώδη η πανεκπαιδευτική, πανεργατική απάντηση

Η εκπαίδευση των παιδιών μας δεν είναι κόστος.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία.
Πτυχία με αξία.

Συνάδελφοι, σαν κλάδος έχουμε εμπειρία τι σημαίνει ιδιωτική εκπαίδευση. Τόσα αναγκαία μεταπτυχιακά με υπέρογκα δίδακτρα, τόσα σεμινάρια και υποχρεωτικές εκπαιδεύσεις με μεγάλο κόστος, ACCA, ΙΕΣΟΕΛ και τόσα άλλα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια είναι στην ζωή μας και αδειάζουν στην τσέπη μας με συστηματικό τρόπο. Είμαστε αναγκασμένοι να κυνηγούμε «χαρτιά» γιατί με την υποβάθμιση των πτυχίων μας, τα εμπόδια στην εισαγωγή σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, με τις Παρεμβάσεις του ΟΕΕ κλπ έχουμε μια ιδέα τι σημαίνει πλήρη εμπορευματοποίηση του εκπαιδευτικού συστήματος. Τι θα σημαίνει στα επαγγελματικά μας δικαιώματα, στην εξέλιξη μας στην εργασία μας, στους μισθούς μας..

Οι θυσίες της λαϊκής οικογένειας για να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά της, τα όνειρα των φοιτητών να εργαστούν με δικαιώματα πάνω στο αντικείμενο των σπουδών τους, οι αγωνίες των πανεπιστημιακών δασκάλων που δεν δέχονται να καθορίζει η αγορά την επιστημονική προσφορά και την εργασία τους, μπορούν να συναντηθούν και να βρουν απάντηση στους αγώνες μας. Και θα την δώσουμε…

 Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
 Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές και πτυχία με αξία για δουλειά με δικαιώματα.
 Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για αξιοπρεπείς και ανθρώπινες σπουδές, κάλυψη όλων των αναγκών, κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων όλων των κυβερνήσεων.

Περισσότερα

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Ανακοίνωση για το θάνατο της συναδέλφισσας από την πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική

Η εγκληματική ανυπαρξία μέτρων κυβέρνησης και εργοδοσίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής αφήνει...

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Ξεκινά η λειτουργία των Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης

Αγαπητοί γονείς, για 12η συνεχόμενη χρονιά ξεκινά η λειτουργία των ΛΑΪΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, που υλοποιούνται...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Βόρειο Ανατολική Αττική

Συνάδελφοι,                Για άλλη μια φορά , μέσα σε λίγες ώρες είδαμε μια φωτιά που...