Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: 19 Γενάρη Κάλεσμα σε συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι στο ΣΕΜΠΟ

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ σε συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι στο ΣΕΜΠΟ τη Παρασκευή 19/1/24 και ώρα 14:00 με θέματα τις εξελίξεις με τα ΒΑΕ και το νέο σχέδιο για ΣΣΕ.

Μόλις πριν λίγο λάβαμε το μέιλ από τους Θλίβερπουλ της Dport, των εργολάβων και και των δικών τους παιδιών ότι παραπληροφορούμε όλους εσάς. Τι άλλο να περιμένεις βέβαια από κάποιους που έχουν τέτοια έμπνευση για να ονομάσουν μια ομάδα έτσι, παραδέχονται ότι είναι απλά θλιβεροί και ως διοίκηση και στην προπαγάνδα τους.

Τι λένε συνάδελφοι, ότι ο ΕΦΚΑ και το υπουργείο εργασίας στους οποίους έχουμε αποστείλει σχετικό υπόμνημα από τον περασμένο Δεκέμβρη μας απάντησαν αυτό που όλοι ξέρουμε, δηλαδή ότι οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ είναι λιμάνι και όλο το προσωπικό πρέπει να ενταχθεί στα ΒΑΕ. Τι μας λένε με αυτό, μας λένε ότι η DPort, οι εργολάβοι και η Cosco παρανόμως δεν μας κολλάνε τα ένσημα μας , προφασιζόμενοι την προσφυγή του ΣΕΒ στο ΣτΕ χωρις να έχουν κάνει ασφαλιστικά μέτρα για μη καταβολή των ενσήμων μας . Και αντί για αυτό στις πράξεις επιβολής του ΕΦΚΑ για να πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι τα ένσημα μας κάνουν προσφυγές που τις χάνουν και στη συνέχεια κάνουν εφέσεις για τις προσφυγές που έχουν χάσει. Τόσο πολύ θέλουν να πάρουμε τα ΒΑΕ.

Κάνουν προσφυγές και λένε στα ραντεβού ενημέρωσης που κάνουνε όλο αυτό το διάστημα πως θα πρέπει να βγεί νέα ειδικότητα. Όταν παραχωρήθηκε το λιμάνι στη Cosco ως τι παραχωρήθηκε ως παιδική χαρά? Όταν πωλήθηκε όλο το λιμάνι ως τι πωλήθηκε ως βοσκοτόπι? Το λιμάνι του Πειραιά δεν βγαίνουν και διαφημίζουν ότι είναι το κεφάλι του δράκου και ένα από τα πιο κερδοφόρα της Cosco?  Τι διαφορετικό έχει το αντικείμενο εργασίας μας με τους συναδέλφους μας του ΟΛΠ που δουλεύουμε σε απόσταση λίγων μέτρων και δεν έχουμε την ίδια ασφάλιση με ΒΑΕ και μικρότερους μισθούς 20-40%?

Ας απαντήσουν σε αυτά και καλά θα κάνουν να πλένουν το στόμα τους πριν μιλήσουν για το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ και τους εργαζόμενους στο λιμάνι

Θα έχουνε βήμα τη Παρασκευή μπροστά σε όλους τους εργαζόμενους οι Θλίβερπουλ να ξεφτυλιστούν για άλλη μια φορά. Εμείς με χαρά τους δίνουμε το βήμα να μας πείσουν ότι το λιμάνι δεν είναι λιμάνι και ότι νοιάζονται για εμάς και άρα θα ικανοποιήσουν όλα τα αιτήματα των εργαζομένων, που πρακτικά σημαίνει τα εξής απλά:

  1. Όλοι οι εργαζόμενοι στα ΒΑΕ
  2. Όλοι οι εργαζόμενοι με ενιαία ΣΣΕ
  3. Όλοι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης
  4. Πενθήμερη εργασία και όχι Ρόστερ στις 7 ημέρες της εβδομάδας .

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Να παρθούν πίσω οι καταργήσεις τμημάτων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ: «ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 100 ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ...

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής: Για την αλληλεγγύη των πυρόπληκτων της Β/Α Αττικής

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, χαιρετίζει για άλλη μια φορά την...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους της Αττικής

Μπροστά στο χιλιοπαιγμένο  έργο  της διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής και της ανυπαρξίας μέτρων, για την...