Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις του φοιτητικού, μαθητικού, εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος

Δημοσιεύτηκε στις

Ο σύλλογός μας στηρίζει τις κινητοποιήσεις του φοιτητικού, μαθητικού, εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν με τις άθλιες δικαιολογίες και επιχειρήματα, ότι αυτή η επιλογή θα βελτιώσει τα δημόσια πανεπιστήμια, θα ελαφρύνει τους γονείς από περιττά έξοδα, θα δώσει διέξοδο σε νέους για ανώτατες σπουδές στη χώρα μας. Όλα αυτά γίνονται κατ’ επιταγή και προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, που δραστηριοποιείται και μέσω εκπαιδευτικών ιδρυμάτων- επιχειρήσεων του εξωτερικού, που μυρίστηκαν κέρδη.

Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα οδηγήσει στην πτώση του υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου των δημόσιων πανεπιστημίων. Θα επιφέρει μείωση των επαγγελματικών ικανοτήτων και δυνατοτήτων των αποφοίτων. Θα αυξήσει τις δαπάνες των εργατικών οικογενειών για σπουδές των παιδιών τους. Θα επιβάλει το καθεστώς του «όποιος έχει να πληρώσει, σπουδάζει και παίρνει πτυχίο», θα διευρύνει την ταξική ανισότητα.

Το φοιτητικό κίνημα, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, η εργατική τάξη, τα λαϊκό κίνημα απαιτούμε από την κυβέρνηση να μην καταθέσει το νομοσχέδιο. Αντίθετα να ενισχύσει από τον κρατικό προϋπολογισμό τα δημόσια πανεπιστήμια, να καλύψει τα κενά σε αίθουσες, υποδομές κάθε είδους, καθηγητικό προσωπικό. Να δώσει την  ευκαιρία σε όλους τους νέους- ειδικά των εργατικών, λαϊκών οικογενειών- να σπουδάσουν ελεύθερα τις επιλογές τους, να κατοχυρώσει την επαγγελματική αξία των πτυχίων. Να δημιουργήσει ένα σύγχρονο δίκτυο φοιτητικών εστιών για τη δωρεάν στέγαση φοιτητών που έχουν ανάγκη, να καταργήσει την πληρωμή διδάκτρων κάθε είδους.

 

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Να παρθούν πίσω οι καταργήσεις τμημάτων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ: «ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 100 ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ...

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής: Για την αλληλεγγύη των πυρόπληκτων της Β/Α Αττικής

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, χαιρετίζει για άλλη μια φορά την...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους της Αττικής

Μπροστά στο χιλιοπαιγμένο  έργο  της διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής και της ανυπαρξίας μέτρων, για την...