Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Απεργία στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ της εταιρείας AVAX 23 -24 Γενάρη

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι οικοδόμοι,

Ο αγώνας μας κλιμακώνεται μετά την 24ωρη και την 48ωρη απεργίες που γίνανε το τελευταίο δίμηνο με κύρια αιτήματα:

  • Αυξήσεις σε όλα τα καταβαλλόμενα ημερομίσθια.
  • Εμπρόθεσμη καταβολή δεδουλευμένων, χωρίς καθυστερήσεις.
  • Διασφάλιση ωραρίου.

Οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ της εταιρείας AVAX έδειξαν την θέληση και την αποφασιστικότητα τους να κλιμακώσουν τον απεργιακό αγώνα, για αυτό το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο Αττικό ΜΕΤΡΟ, αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία για την Τρίτη 23 Γενάρη  και Τετάρτη 24 Γενάρη στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ της εταιρείας AVAX στην Αττική.

Τέτοιες εστίες αντίστασης πρέπει να πληθύνουν σε όλη την Αττική σε εργοτάξια, μικρότερα γιαπιά ανακατασκευή κ.α. Να νοιώσουν οι εργοδότες ότι δεν αστειευόμαστε και θα πάμε τον αγώνα μας μπροστά, με σταθερότητα και συνέπεια. Με ενότητα και συσπειρωμένο τον κλάδο γύρω από το Συνδικάτο και την Ομοσπονδία. Για αυτό το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας αποφασίζει να στηρίξει και να καλύψει με όλους τους τρόπους τις ανάγκες αυτής της απεργίας.

Με όπλο την ενότητά, την οργάνωση στο Συνδικάτο μας  και την αποφασιστικότητα που έχει ο κλάδος των Κατασκευών, έχοντας απέναντι μας την εργοδοσία την κυβέρνηση και τα κόμματα που  τους στηρίζουν, προχωράμε δυναμικά για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη.

Σε μια περίοδο όπου η ακρίβεια  τσακίζει κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια, σε μια περίοδο όπου τα κέρδη των κατασκευαστικών εταιριών ζαλίζουν,  απαιτούμε εδώ και τώρα να δοθούν αυξήσεις στα μεροκάματα. Δεν έχουμε αυταπάτη ότι με μια αύξηση θα λυθούν τα προβλήματα μας, όμως θα είναι μια μικρή ανάσα απέναντι στη λαίλαπα των ανατιμήσεων σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στην ενέργεια κλπ. Είναι απαράδεκτο να χτίζονται τόσα έργα με τις πλάτες μας, να κορδώνονται οι κατασκευαστικές εταιρίες για τα κέρδη τους και εμείς να παίρνουμε λιγότερα από αυτά που παίρναμε  τη δεκαετία του 2000 με το κόστος ζωής από τότε, να έχει εκτοξευτεί.

Εμείς οι οικοδόμοι δεν πρέπει να μένουμε στο γεγονός πως αυτή την περίοδο που η έλλειψη χεριών ασκεί μια πίεση στους εργοδότες μπορούμε πιο εύκολα να διεκδικήσουμε να ικανοποιούνται τα αιτήματά μας. Είτε με ανάπτυξη είτε με κρίση στο κλάδο των κατασκευών χωρίς την δουλειά μας δεν γίνεται τίποτα. Χωρίς την εργατική μας δύναμη, χωρίς την εμπειρία μας και την γνώση μας. Για αυτό παράλληλα συνεχίζουμε και με νέα Πανοικοδομική Πανελλαδική Απεργία στις 31 Γενάρη.

Η προηγούμενη Πανοικοδομική Απεργία τον Νοέμβριο έδειξε τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η οργάνωση της πάλης μας. Αφού ασκήθηκε πίεση σε κυβέρνηση και εργοδοσία, αποσπάσαμε δεσμεύσεις για τα αιτήματά μας που αφορούσαν τα «υπέρ-αγνώστων» ένσημα, την υποχρεωτικότητα της Σ.Σ.Ε., την ενίσχυση της προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Για αυτό σε αυτή την απεργία πρέπει να νεκρώσουν τα γιαπιά, τα εργοτάξια και όλοι οι χώροι δουλειάς. Η απεργιακή μας συγκέντρωση να είναι μαζική, μαχητική με παλμό και αποφασιστικότητα.

 

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Να παρθούν πίσω οι καταργήσεις τμημάτων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ: «ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 100 ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ...

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής: Για την αλληλεγγύη των πυρόπληκτων της Β/Α Αττικής

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, χαιρετίζει για άλλη μια φορά την...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους της Αττικής

Μπροστά στο χιλιοπαιγμένο  έργο  της διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής και της ανυπαρξίας μέτρων, για την...