Σωματείο Εργαζομένων στην PFIZER HELLAS για την απόλυση συναδέλφου

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Καταγγέλλουμε την ξαφνική απόλυση συναδέλφου στο τμήμα των facilities,στο κτήριο της Αθήνας, χωρίς μάλιστα καμία προειδοποίηση.

Την ώρα που εδω και καιρό, όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας, βρισκόμαστε σε καθεστώς ανασφάλειας, περιμένοντας να μάθουμε ποια τμήματα θα καταργηθούν και ποιοι ρόλοι, μετά τις ανακοινώσεις της διοίκησης για περικοπές σε ολόκληρο τον κόσμο, λειτουργικών εξόδων ύψους 3.5 δις (σε μια εταιρεια που ειχε 100 δις έσοδα το 2022) , την ίδια ώρα και μάλιστα παραμονές εορτών, η εταιρεία προχωράει σε απόλυση ενός ακόμα συναδέλφου υπαλλήλου της CBRE. Αυτό είναι συνέχεια των περικοπών στην καθαριότητα , στην οποία έδιωξε μια καθαρίστρια και μείωσε το ωράριο σε άλλες τρεις συνάδελφους. Ταυτόχρονα η CBRE τους ανακοίνωσε ότι θα χάσουν το επίδομα σίτισης των 100 ευρώ που παίρνουμε οι συνάδελφοι.

Άμεσα πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από τη διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου στο HR, ώστε να παρθεί πίσω η συγκεκριμένη απόφαση. Η εταιρεία προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της και ρίχνει το βάρος για την απόλυση στον εξωτερικό συνεργάτη, που έχει αναλάβει τα facilities,ό,τι ακριβώς έγινε και στην περίπτωση της καθαριότητας.

 Ένας συνάδελφος που είναι 13 χρόνια ενοικιαζόμενος οπως και οι υπόλοιποι στα facilities και στην καθαριότητα. Αλλα και σε μια σειρά από άλλες θέσεις μέσα στην εταιρεία, αυτή η απαράδεκτη κατάσταση με διαφόρους «συνεργάτες» και ενοικιαζόμενους συναδέλφους που έχουν 6μηνες και ετήσιες συμβάσεις που τις ανανεώνουν για 10-14 χρόνια! Η εταιρεία που μιλάει για ισότητα (equity) και έχει συναδέλφους 4-5 ταχυτήτων…

Η εταιρεία δηλαδή μας λέει και θέλει να πιστέψουμε, ότι δεν έχει λόγο στην ποιότητα των υπηρεσιών που αφορούν αποκλειστικά την ίδια της τη λειτουργία, που αφορά την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων.  Η διοίκηση της Pfizer μετά από πίεση του Σωματείου δεσμεύτηκε να πιέσει την εταιρεία -πάροχο να μην απολύσει τον συνάδελφο ωστόσο αρνείται να επιστρέψει ο συνάδελφος στην θέση του στην εταιρεία, ενώ καλύπτει βασικές ανάγκες της καθημερινής λειτουργίας του κτηρίου. Δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές τέτοιες απολύσεις, που έχουν ως αποτέλεσμα εκπτώσεις στην καθαριότητα και τη λειτουργία του κτηρίου, και προφανώς στη ζωή του ίδιου του συναδέλφου.

Ο συνάδελφος ενημερώθηκε τελικά ότι δεν  προχωρά η απόλυση από τη CBRE και βρίσκεται σε αναμονή για το επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για προσωρινό μπάλωμα της κατάστασης για αυτό και δε μας αρκεί.

Απαιτούμε:

  • άμεσα να ανακληθεί οριστικά η απόλυση και να επιστρέψει ο συνάδελφος στα καθήκοντα του δίπλα μας.
  • Άμεσα όλοι οι συνάδελφοι (μόνιμοι και συμβασιούχοι). να έχουμε τις ίδιες παροχές,
  • Κατάργηση τώρα του απαράδεκτου καθεστώτος των ενοικιαζόμενων. Η Pfizer να μονιμοποιήσει όλους τους συναδέλφους που καλύπτουν πάγιες ανάγκες.

Σε καλούμε να συμμετέχεις κι εσύ στο σωματείο, να δυναμώσεις τη φωνή του  μπροστά στα δύσκολα, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Να παρθούν πίσω οι καταργήσεις τμημάτων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ: «ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 100 ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ...

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής: Για την αλληλεγγύη των πυρόπληκτων της Β/Α Αττικής

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, χαιρετίζει για άλλη μια φορά την...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους της Αττικής

Μπροστά στο χιλιοπαιγμένο  έργο  της διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής και της ανυπαρξίας μέτρων, για την...