Σωματείο Χειριστών Βοηθών Τεχνικού Προσωπ. Εκσκαπτικών Ανυψωτικών και Γεργ. Μηχανημάτων Φωκίδας: Εργατικό ατύχημα στις στοές της ΙΜΕΡΥΣ

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Πριν λίγες μέρες, για μια ακόμη φορά, είχαμε εργατικό ατύχημα στις στοές της ΙΜΕΡΥΣ ΑΕ. Φορτωτής υπογείων συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο 4Χ4 της στοάς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο συνάδελφος οδηγός που υποβλήθηκε σε χειρουργείο.

Το Σωματείο μας εδώ και πάρα πολύ καιρό κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις δυσκολίες που συνολικά αντιμετωπίζουμε, όλοι οι εργαζόμενοι στα υπόγεια, εκτελώντας της εργασίες μας με τεχνητό φως και αέρα, κάτι που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την εργασία μας και να την καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνη.

Να προστεθεί δε ότι η καταπόνηση των υπογειτών συναδέλφων σε πνευμόνια, μέση, χέρια, ώμους, πόδια, γόνατα εξ αιτίας των παραπάνω συνθηκών αλλά και της υγρασίας που υπάρχει στις περισσότερες των στοών καθιστά την εργασία μας και ανθυγιεινή και ανασφαλή.

 Αν επίσης προσθέσουμε και την κούραση μαζί με το άγχος για να μπορέσει, ο κάθε συνάδελφος, να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του και να βγεί η παραγωγή τότε το μίγμα όλων αυτών των παραμέτρων γίνεται εκρηκτικό με αποτέλεσμα να έχουμε όλο και περισσότερα ατυχήματα.

 Όλη αυτή την κατάσταση τη βιώνουν στο μεγαλύτερο βαθμό οι χειριστές (για τη συνεχή εγρήγορση – στα μέτωπα – και τον χειρισμό των μηχανημάτων) και γι’ αυτό ίσως έχουμε και τα περισσότερα ατυχήματα στον κλάδο και στο μεταλλείο αλλά και σε άλλες εργασίες όπως μαθαίνουμε από δημοσιεύματα.

 

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Να παρθούν πίσω οι καταργήσεις τμημάτων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ: «ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 100 ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ...

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής: Για την αλληλεγγύη των πυρόπληκτων της Β/Α Αττικής

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, χαιρετίζει για άλλη μια φορά την...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους της Αττικής

Μπροστά στο χιλιοπαιγμένο  έργο  της διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής και της ανυπαρξίας μέτρων, για την...