Εργατικό Κέντρο Λέσβου: Περιοδεία σε εργασιακούς χώρους για τον προϋπολογισμό

Δημοσιεύτηκε στις

Περιοδεία στα σούπερ-μάρκετ και σε καταστήματα στον Καρά Τεπέ πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 14 Δεκέμβρη, από κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Επικεφαλείς του κλιμακίου ήταν ο Μπάμπης Ντινενής αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και ο Νίκος Τσαγκαρέλλης μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λέσβου.

Έγινε κάλεσμα στους εργαζόμενους να συσπειρωθούν με το σωματείο τους, να μην μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στην νέα επίθεση που τους ετοιμάζει η κυβέρνηση με τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό για το 2024. Από την συζήτηση αναδείχθηκε το γεγονός, ότι δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, οι μικροί επαγγελματίες και αγρότες να πληρώνουν το 95% των φόρων, ενώ μονο το 5% να προέρχεται από τους επιχειρηματικούς ομίλους. Την ώρα μάλιστα που μόνο 150 εταιρείες για το 2022 είχαν αύξηση κερδών 303,6% σε ένα χρόνο που αναλογεί στο μισό του ΑΕΠ της χώρας αγγίζοντας τα 106,847 δισ. ευρώ σε τζίρο, ένα ποσό που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ ξανά στην ιστορία, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 48,8% σε σχέση με το 2021.

Ακόμη συζητήθηκε η ακρίβεια που πλέον ακουμπά όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την ενέργεια, τα ενοίκια και τις δόσεις δανείων που συνεχώς αυξάνουν.

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Να παρθούν πίσω οι καταργήσεις τμημάτων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ: «ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 100 ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ...

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής: Για την αλληλεγγύη των πυρόπληκτων της Β/Α Αττικής

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, χαιρετίζει για άλλη μια φορά την...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους της Αττικής

Μπροστά στο χιλιοπαιγμένο  έργο  της διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής και της ανυπαρξίας μέτρων, για την...