Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Νέα 48ωρη απεργία για την Τρίτη 19 και Τετάρτη 20 Δεκέμβρη στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ

Δημοσιεύτηκε στις

Την Πέμπτη 30 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε απεργία στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ (της εταιρείας AVAX) στην Αττική. Την κήρυξη της είχε αποφασίσει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στην κατασκευή του Αττικό ΜΕΤΡΟ, με την σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και κύρια αιτήματα:

  • Αυξήσεις σε όλα τα καταβαλλόμενα ημερομίσθια.
  • Εμπρόθεσμη καταβολή δεδουλευμένων, χωρίς καθυστερήσεις.
  • Διασφάλιση ωραρίου.

Η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία ήταν καθολική με αποτέλεσμα όλοι οι υπό κατασκευή σταθμοί του ΜΕΤΡΟ να μείνουν κλειστοί.

Οι εργαζόμενοι στάθηκαν συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο τους και πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο εργοτάξιο της Κατεχάκη.

Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της αντιπροσωπείας μας και μελών της διοίκησης της AVAX προκύπτουν τα εξής. Πως κατανοούν τα αιτήματα !!! αλλά επικαλέστηκαν την υποχρηματοδότηση του έργου από την κυβέρνηση.

 Τα ίδια μας έλεγαν πάνω – κάτω οι εργοδότες και την περίοδο της κρίσης και της μεγάλης ανεργίας του κλάδου. «Φιλικά» χτυπήματα  στην πλάτη και πως είμαστε όλοι μια οικογένεια. Εμείς έχουμε οικογένεια την τάξη μας και για αυτήν και τα συμφέροντά μας παλεύουμε. Πότε δεν παραιτηθήκαμε από αυτό ούτε την περίοδο της κρίσης. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα που τα εκατομμύρια των κερδών τους αυξάνουν κάθε μέρα από τις δικές μας πλάτες. Σε μια περίοδο μεγάλης οικοδομικής ανάπτυξης  που εμείς πάλι δεν μπορούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς και λόγω των συνεχών ανατιμήσεων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, ενέργεια κλπ.

Οι εργαζόμενοι έδειξαν την θέληση και την αποφασιστικότητας τους να κλιμακώσουν τον απεργιακό αγώνα, για αυτό το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο Αττικό ΜΕΤΡΟ, αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία για την Τρίτη 19 Δεκέμβρη  και Τετάρτη 20 Δεκέμβρη στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ της εταιρείας AVAX στην Αττική.

Με όπλο την ενότητά, την οργάνωση στο Συνδικάτο μας  και την αποφασιστικότητα που έχει ο κλάδος των Κατασκευών, έχοντας απέναντι μας την εργοδοσία την κυβέρνηση και τα κόμματα που  τους στηρίζουν, προχωράμε δυναμικά για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη.

 

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Να παρθούν πίσω οι καταργήσεις τμημάτων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ: «ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 100 ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ...

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής: Για την αλληλεγγύη των πυρόπληκτων της Β/Α Αττικής

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, χαιρετίζει για άλλη μια φορά την...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους της Αττικής

Μπροστά στο χιλιοπαιγμένο  έργο  της διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής και της ανυπαρξίας μέτρων, για την...