Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου Ν.Αχαϊας:  Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες μας!

Δημοσιεύτηκε στις

Όλοι στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη,

στις 6:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

(πλατεία Εθνικής Αντίστασης – πρώην πλ. Όλγας)

Ο νέος προϋπολογισμός που έχει κατατεθεί για ψήφιση, μας αφορά όλους. Η φοροληστεία θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη και θα μεγαλώσουν οι περικοπές σε βασικές υπηρεσίες, όπως η Υγεία, η Παιδεία, η πολιτική προστασία, με τεράστιες αρνητικές συνέπειες για το λαό. Η ακρίβεια πλέον ακουμπά όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την ενέργεια (ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, καύσιμα), τα απλησίαστα ενοίκια και τις δόσεις δανείων που συνεχώς αυξάνουν, για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών μας. Οι κουτσουρεμένοι μισθοί με δυσκολία καλύπτουν τις πρώτες μέρες του μήνα. Τα διάφορα “pass”, τα “καλάθια” και οι “μειωμένες τιμές” δεν αποτελούν λύση. Η αύξηση των τιμών στα τρόφιμα έφτασε 28,8%, στη στέγαση 18,7%. Ενώ όσο εμείς μειώνουμε συνεχώς την κατανάλωση των βασικών τροφίμων, οι εταιρείες ενέργειας,  των μεγάλων σούπερ μάρκετ θησαυρίζουν στη κυριολεξία, με κέρδη ρεκόρ!

 Δεν μπορούμε να κόψουμε άλλο από το φαγητό μας, τη θέρμανση, τις μετακινήσεις μας!

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα “ματωμένα” πλεονάσματα του προϋπολογισμού, δηλαδή για το ξεζούμισμα που έχουμε υποστεί. Για τη βαριά φορολογία που μας επιβάλλει. Όπως έκαναν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ την εποχή των μνημονίων, έτσι γίνεται και τώρα για το νέο Υπερμνημόνιο του “Ταμείου Ανάκαμψης”. Αποτελεί έκφραση της ίδιας πολιτικής που δε βρίσκει χρήματα για την Υγεία ώστε να προσλάβει γιατρούς στα Νοσοκομεία, δε βρίσκει χρήματα για τα Προνοιακά Ιδρύματα της περιοχής μας που ψυχορραγούν οικονομικά, εμπορευματοποιεί την Δημόσια και Δωρεάν Απεξάρτηση με την δημιουργία του ΕΟΠΑΕ αλλά την ίδια στιγμή, πληρώνει ένα πακτωλό χρήματα για τα πολεμικά δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ιμπεριαλιστών που τώρα σφαγιάζουν το λαό της Παλαιστίνης, στηρίζοντας έτσι το κατοχικό κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

 Τέρμα τα ψέματα και τα παραμύθια!    Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες μας!

 Περάσαμε πολλά, ακούσαμε πολλούς να υπόσχονται και πλέον έχουμε πείρα. Δεν συμβιβαζόμαστε, το 95% των φόρων να βγαίνει από τις τσέπες μας και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, που έχουν «κέρδη με ουρά», να πληρώνουν μόνο το 5% και να απολαμβάνουν προνόμια και φοροαπαλλαγές στο όνομα της ανάπτυξης και των επενδύσεων. Όλα αυτά περνάνε από τις δικές μας πλάτες, από τη δική μας δουλειά. Χωρίς εμάς δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα. Εμείς είμαστε οι πολλοί, έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Για να ανακουφίσουμε τη ζωή μας, να αποσπάσουμε αποτελέσματα, να εμποδίσουμε αντεργατικά μέτρα, χρειάζεται να ενισχύσουμε τον αγώνα μας. Δεν αποδεχόμαστε να πληρώνουμε εμείς συνέχεια τα σπασμένα.

 Με τον αγώνα μας θα κερδίσουμε το δίκιο μας διεκδικώντας:

Ø Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, σύγχρονο σύστημα Υγείας, Πρόνοιας, Ειδικής Αγωγής και Απεξάρτησης με πλήρη χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό και με άμεσες, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Ø Υπογραφή Ενιαίας, Καθολικής, Υποχρεωτικής, Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο, με βάση την αρχή της ευνοϊκότερης σύμβασης, με γενική μείωση του χρόνου εργασίας σε 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο, με αναδρομική επαναφορά των τριετιών και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, δηλαδή αναλυτικά με:

ü  850€ κατώτερο μεικτό μισθό

ü  Επιδόματα: Σπουδών 5% για κάθε έτος σπουδών, Μεταπτυχιακών 10% άπαξ, Τέκνων 5% για κάθε παιδί, Γάμου 10%, Διαχειριστικών Λαθών ή Οθόνης 10% για Υπαλλήλους Γραφείου, Γραμματείς, Λογιστές & Βοηθ. Λογιστών, Θέσης Ευθύνης 10% για προϊσταμένους, Ωρίμανσης 5% για κάθε τριετία, για τις 4 πρώτες τριετίες, Πολυετίας 3% για κάθε τριετία, μετά τα 12 χρόνια υπηρεσίας, Επικίνδυνης & Ανθυγιεινής Εργασίας (15% στο Νοσηλευτικό & Μαιευτικό Προσωπικό, Φυσικοθεραπευτές Οδηγοί Ασθενοφόρων, Μάγειροι & Εργαζόμενοι στην εστίαση, Καθαριστές-στριες, Επόπτες Ασφαλείας, 20% στους Τεχνολόγους, Παρασκευαστές & Βοηθοί Εργαστηρίων, Βιοχημικοί, Χημικοί, Βιολόγοι και Ιατροί Εργαστηρίων, 35% για Χειριστές Ακτινολογικών Μηχανημάτων, Συντηρητές Μηχανημάτων Βιοϊατρικής, Χειριστές Αξονικών και Μαγνητικών Τομογράφων, Νοσηλευτικό προσωπικό στα Ακτινολογικά Τμήματα, Αξονικού ή Μαγνητικού Τομογράφου, Ιατροί/Ακτινολόγοι.

ü  Ειδική άδεια 10 ημερών για Χειρουργεία – ΜΕΘ – ΜΤΝ – ΜΑΦ – Αιμοδυναμικό – Πλυντήρια/Στεγνωτήρια – Ιατρικά Εργαστήρια – Τμήμα Εστίασης.

Ø Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος που κάλυπτε σοβαρές ανάγκες όλης της περιοχής.

Ø Με ευθύνη του κράτους να αξιοποιηθεί άμεσα το κτήριο του πρώην 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου και να μετατραπεί σε δημόσια μονάδα υγείας για τις ανάγκες του λαού της πόλης μας.

Ø Να αναβαθμιστεί το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων με νέες σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό, να καλυφθούν όλα τα κενά σε προσωπικό, να διαθέτει σύγχρονη μονάδα ΜΕΘ παίδων.

Ø Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

Ø Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

Ø Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.

Ø Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

Ø Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία. Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου. Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Να παρθούν πίσω οι καταργήσεις τμημάτων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ: «ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 100 ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ...

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής: Για την αλληλεγγύη των πυρόπληκτων της Β/Α Αττικής

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, χαιρετίζει για άλλη μια φορά την...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους της Αττικής

Μπροστά στο χιλιοπαιγμένο  έργο  της διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής και της ανυπαρξίας μέτρων, για την...