Ομοσπονδία Mισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου: 15 Δεκέμβρη διαδηλώνουμε ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

    Γιατί μας αφορά όλους  η φοροληστεία που  γίνεται μεγαλύτερη μέσω του νέου προϋπολογισμού, οι νέες  περικοπές που φέρνει σε βασικές υπηρεσίες όπως είναι η υγεία, η παιδεία, η πολιτική προστασία.

    Και όλα αυτά όταν η ακρίβεια απογειώνει τις τιμές στα τρόφιμα, την ενέργεια, τα ενοίκια και τις δόσεις των δανείων και οι κουτσουρεμένοι μισθοί μας   φτάνουν με δυσκολία  να καλύψουν  τις πρώτες ημέρες του μήνα. Βλέπουμε τα χρήματά μας απ’ τη φορολογία  να πηγαίνουν στους επιχειρηματικούς ομίλους, που απολαμβάνουν προκλητικής φοροασυλίας τη στιγμή που μεγαλώνουν την εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς, εντατικοποιούν την εργασία και διατηρούν  τους χαμηλούς μισθούς. Τα νοσοκομεία  βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης, με κλινικές να βάζουν λουκέτο, χειρουργεία να αναστέλλονται και θεραπείες να αναβάλλονται.   

    Είναι  χαρακτηριστικό πως η αύξηση των τιμών στα τρόφιμα έφτασε στο 28,8% και στη στέγαση το 18,7% ενώ όσο εμείς μειώνουμε την κατανάλωση βασικών τροφίμων, οι εταιρείες ενέργειας, τα μεγάλα σούπερ μάρκετ θησαυρίζουν με κέρδη ρεκόρ. Μόνο οι 150 εισηγμένες  εταιρείες στο χρηματιστήριο είχαν αύξηση κερδών 302% μέσα σε ένα χρόνο, ποσό   που αναλογεί στο μισό ΑΕΠ της χώρας! Και όμως αυτοί πληρώνουν το 5% των φόρων και εμείς οι εργαζόμενοι και τα υπόλοιπα  λαϊκά στρώματα  το 95%!

    Με την κυβέρνηση να πανηγυρίζει  για τα πλεονάσματα απ’ το ξεζούμισμα που έχουμε υποστεί και να προσπαθεί με τα διάφορα pass και τα “καλάθια” να μας ρίξει “στάχτη στα μάτια”.  Τους  λέμε πως δεν πάει άλλο!  Πως δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες μας, πως είμαστε οι πολλοί και έχουμε τη δύναμη με τον αγώνα μας να επιβάλουμε το δίκιο μας.

    Το  έδειξε αυτό η απεργία στις 21 του Σεπτέμβρη, όπου  η δύναμη του συντονισμού και  της κοινής δράσης των σωματείων ήταν ένα δυνατό χαστούκι στην κυβέρνηση. Με μεγάλη συμμετοχή και του κλάδου, όπου είχαμε    εργοστάσια που   δεν λειτούργησαν και  άλλα που   η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία κυμάνθηκε σε ψηλά ποσοστά. Το έδειξε και η  7ήμερη  απεργία των εργαζομένων στη ΝΕΧΙ, που υποχρέωσε την εργοδοσία  να δεχτεί  τα αιτήματά τους.

 Λέμε όχι στην ακρίβεια και στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, συντονιζόμαστε και  αγωνιστικά   διεκδικούμε: 

  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να δυναμώσει η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
  • Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
  • Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Στην Αθήνα 7 μ.μ. Πλατεία Συντάγματος

 Θεσσαλονίκη 7 μ.μ.  Άγαλμα Βενιζέλου

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείο Θριασίου: Να ακυρωθεί η απόφαση για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Να ανακληθεί η απόφαση για ανάθεση της καθαριότητας στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο σε ιδιωτική εταιρεία,...

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Άμεση αποζημίωση των πυρόπληκτων και λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος

ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ με τις κυβερνητικές δικαιολογίες για τις καταστροφικές πυρκαγιές γιατί γνωρίζουμε ότι οι πραγματικές αιτίες...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Να παρθούν πίσω οι καταργήσεις τμημάτων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ: «ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 100 ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ...