Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Κάλεσμα σε σύσκεψη Δευτέρα 18 Δεκέμβρη στις 11.30πμ

Δημοσιεύτηκε στις

Κάλεσμα του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων ΨΝΑ σε σύσκεψη Σωματείων, Ομοσπονδιών, συλλόγων και Φορέων ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης για την Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση, Δευτέρα 18/12/2023 και ώρα 11:30 π.μ.

Όχι στη διάλυση και το κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης.

Όλοι στην σύσκεψη σωματείων, Ομοσπονδιών, συλλόγων και φορέων την Δευτέρα 18/12 στις 11.30 π.μ. στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, στην αίθουσα πολλαπλών.

Ενίσχυση εδώ και τώρα του δημόσιου χαρακτήρα της Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ σε συνέχεια της μέχρι τώρα δράσης όλων των εργαζομένων, των συλλόγων οικογενειών στην ψυχική υγεία και την απεξάρτηση, που ξεκάθαρα δηλώνουν την αντίθεσή τους με τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ και του υφυπουργού κ. Βαρτζόπουλου, καλεί σε νέα σύσκεψη την Δευτέρα 18.12. 2023, στις 11.30 π.μ., στην Αίθουσα Πολλαπλών του ΨΝΑ – Δαφνί.

Καλούμε τα Σωματεία όλων των Ειδικών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, Σωματεία Γενικών Νοσοκομείων που έχουν ψυχιατρικές κλινικές, τα Σωματεία στον χώρο της Απεξάρτησης (ΚΕΘΕΑΟΚΑΝΑ), το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και τα παραρτήματά τους, την ΟΕΝΓΕ, την ΕΙΝΑΠ, την ΠΟΕΔΗΝ, το ΕΚΑ, το ΕΚΠ, σωματεία και ομοσπονδίες σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, συλλόγους γονέων, γυναικών, καλλιτεχνικά σωματεία, καθώς και μαζικούς φορείς της περιοχής να σχεδιάσουμε από κοινού τα επόμενα βήματα προκειμένου το νομοσχέδιο αυτό να μείνει στα χαρτιά!

Στόχος του Νομοσχεδίου και της προσπάθειας που γίνεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις δεν είναι το συμφέρον των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, δεν είναι οι ανάγκες των εξαρτημένων και των οικογενειών τους, δεν είναι οι ανάγκες των λαϊκών οικογενειών για δημόσια και δωρεάν υγεία, αλλά το τσάκισμα των υπηρεσιών της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης. Στόχος τους το ξεπούλημα της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης!      

Ένα δρόμο έχουμε – Μια επιλογή! Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

Διεκδικούμε:

  • Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν Ψυχική Υγεία με ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ κάθε μορφής επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο. Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία.
  • Γενναία χρηματοδότηση του κρατικού προϋπολογισμού στις μονάδες και τις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και στον χώρο της απεξάρτησης.
  • Τα Κ.Ψ.Υ να αποτελέσουν τον πυρήνα διασύνδεσης στην πρωτογενή πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας (έγκαιρη παρέμβαση, συνεργασία με κοινοτικές υπηρεσίες, σχολεία κα), στην ολοκληρωμένη θεραπευτική αντιμετώπιση και αποκατάσταση στην κοινότητα με διεύρυνση της λειτουργίας τους όλο το 24ωρο με τις αντίστοιχες ειδικότητες στη στελέχωσή του και ουσιαστική διασύνδεση με τις μονάδες ψυχικής υγείας του τομέα (ξενώνες, προστατευόμενα διαμερίσματα, οικοτροφεία, δημόσια ψυχιατρική κλινική ή νοσοκομείο κ.α.).
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων σε όλες τις ειδικότητες, για την κάλυψη των αναγκών των μονάδων και των υπηρεσιών της Ψυχικής Υγείας και της Απεξάρτησης.
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι και να σταματήσει η ομηρία και η κοροϊδία τους.
  • Όχι στο κλείσιμο των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και των δημόσιων εγκεκριμένων φορέων στην απεξάρτηση. Καμία συγχώνευση μονάδων και υπηρεσιών.
  • Ενίσχυση της φιλοσοφίας των στεγνών προγραμμάτων και της λειτουργίας του 18 ΑΝΩ ως αναπόσπαστο οργανικό κομμάτι του Ψ.Ν.Α, με όλες τις υπάρχουσες υπηρεσίες και υποδομές, με προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων, με επιμόρφωση, εκπαίδευση και ανάπτυξη της έρευνας.
  • Διασφάλιση όλων των εργασιακών σχέσεων! Να μην πειράξουν ούτε έναν εργαζόμενο!

Περισσότερα

ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου: Στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν εντείνεται η εκμετάλλευση των εργαζομένων

Έχουμε φτάσει στα μέσα Αυγούστου, στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν, και η κατάσταση για...

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείο Θριασίου: Να ακυρωθεί η απόφαση για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Να ανακληθεί η απόφαση για ανάθεση της καθαριότητας στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο σε ιδιωτική εταιρεία,...

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Άμεση αποζημίωση των πυρόπληκτων και λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος

ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ με τις κυβερνητικές δικαιολογίες για τις καταστροφικές πυρκαγιές γιατί γνωρίζουμε ότι οι πραγματικές αιτίες...