Ομοσπονδία Φαρμάκου: Σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό

Δημοσιεύτηκε στις

Το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, το περιβόητο μίνι ασφαλιστικό, έχει ήδη κατατεθεί, με μεγάλες, για άλλη μια φορά, αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και ακόμα μεγαλύτερα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις επενδύσεις τους μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης.

Τα περί ενίσχυσης του εισοδήματος και της ατομικής επιλογής δεν είναι παρά αποπροσανατολιστικές αυταπάτες!

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο με αντιδραστικό και αντιασφαλιστικό χαρακτήρα, στο σύνολό του, που θα επιφέρει νέο πλήγμα στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, μέσα από την ενίσχυση της «ενεργού γήρανσης», της φορολόγησης του ήδη μειωμένου από προηγούμενους νόμους, εφάπαξ, την άρση της υποχρεωτικότητας της ασφάλισης, ξεκινώντας από τα λεγόμενα Ταμεία Αλληλεγγύης, όπως το ΤΑΥΦΕ – ΝΠΙΔ.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, στη βάση των αντίστοιχων αποφάσεων και της ΕΕ, ενισχύει τη λογική της κεφαλαιοποίησης και της ανταποδοτικότητας στην ασφάλιση, την επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα από τη μορφή της Επαγγελματικής και Ιδιωτικής ασφάλισης, αποτελεί  ένα ακόμα βήμα στην αποδυνάμωση του κοινωνικού και δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης, που έχει προωθηθεί νομοθετικά από όλες τις κυβερνήσεις. 

Αποδεικνύεται πια με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι αντιασφαλιστικές ανατροπές δεν έχουν πάτο και η επιλογή της επαγγελματικής ασφάλισης δεν είναι η λύση, όπως κάποιοι συνδικαλιστές υποστήριζαν!

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει την πάγια θέση της υπέρ της Δημόσιας και υποχρεωτικής Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους και αντιτίθεται συνολικά στο νομοσχέδιο και στις διατάξεις που αφορούν την άρση της υποχρεωτικότητας, κάτι που θα φέρει νέο πλήγμα στο εφάπαξ των συναδέλφων μας φαρμακουπαλλήλων.

Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους είναι ο αγώνας για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, ο αγώνας για Καθολική Δημόσια Δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση.

Περισσότερα

ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου: Στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν εντείνεται η εκμετάλλευση των εργαζομένων

Έχουμε φτάσει στα μέσα Αυγούστου, στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν, και η κατάσταση για...

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείο Θριασίου: Να ακυρωθεί η απόφαση για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Να ανακληθεί η απόφαση για ανάθεση της καθαριότητας στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο σε ιδιωτική εταιρεία,...

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Άμεση αποζημίωση των πυρόπληκτων και λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος

ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ με τις κυβερνητικές δικαιολογίες για τις καταστροφικές πυρκαγιές γιατί γνωρίζουμε ότι οι πραγματικές αιτίες...