Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Μεσσηνίας: 15 Δεκέμβρη Όλοι στη συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου στις 6.30

Δημοσιεύτηκε στις

Όλοι στην συγκέντρωση την Παρασκευή 15/12 στην Πλατεία 23ης Μαρτίου στις 6.30μμ

Απαιτούμε:

·        Επαναφορά συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων μας

·        Φρένο στην ακρίβεια και στους φόρους

Η κυβέρνηση φέρνει στην βουλή έναν προϋπολογισμό που φορτώνει τα βάρη άλλη μια φορά στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους ενώ προβλέπει χρήμα και φοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους νατοϊκούς εξοπλισμούς.

Ο προϋπολογισμός για το 2024 προβλέπει 6,2 δισ. παραπάνω φόρους (συνολικά 62,9 δισ. ευρώ)! Αντιθέτως, οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν να περιμένουν 12,1 δισ. ευρώ «ζεστό» χρήμα μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς και νέες φοροαπαλλαγές, όπως αυτές για την «αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας της κεφαλαιαγοράς με σημαντικά επενδυτικά και φορολογικά κίνητρα». Ακόμα επαναφέρονται τα “ματωμένα” πρωτογενή πλεονάσματα – από τα οποία ο λαός προβλέπεται να πληρώσει το 95% ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι μόλις το 5%.

Η ακρίβεια στα είδη πλατιάς κατανάλωσης τρώει το μισθό μας από τα μισά του μήνα. Ρεύμα, καύσιμα, σούπερ μάρκετ, ενοίκια γίνονται απλησίαστα. Επιταχύνονται οι εξώσεις και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και μικρομάγαζων. Παράλληλα συνεχίζεται το ξήλωμα του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας και της υγείας σπρώχνοντας μας πελάτες στα ιδιωτικά. Η δομές υγείας του νόμου πάνε από το κακό στο χειρότερο. Όλα αυτά μαζί διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό μείγμα για την λαϊκή οικογένεια που δυσκολεύεται να βγάλει το χειμώνα. 

Απέναντι σε όλα αυτά ο λαός και οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιπαρατάξουν την δικιά τους δύναμη, την οργάνωση και την αλληλεγγύη! Οργανωνόμαστε – εγγραφόμαστε στα Συνδικάτα μας και μπαίνουμε στον αγώνα για μέτρα ανακούφισης απέναντι σε αυτήν την κατάσταση!

 Παλεύουμε για:

  • Αυξήσεις μισθών με επαναφορά των ΣΣΕ. Αναδρομική επαναφορά των τριετιών για όλους.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και μαζικοί έλεγχοι από το ΣΕΠΕ, παράλληλα με την στελέχωση του.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης.
  • Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.
  • Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στγ σφαγή στη Γάζα και στην Ουκρανία.
  • Ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού 
  • Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και μικροεπιχειρήσεων
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
  • ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού 

Όλοι στην συγκέντρωση των Σωματείων την Παρασκευή 15/12 στην Πλατεία 23ης Μαρτίου στις 6.30μμ

Περισσότερα

ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου: Στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν εντείνεται η εκμετάλλευση των εργαζομένων

Έχουμε φτάσει στα μέσα Αυγούστου, στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν, και η κατάσταση για...

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείο Θριασίου: Να ακυρωθεί η απόφαση για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Να ανακληθεί η απόφαση για ανάθεση της καθαριότητας στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο σε ιδιωτική εταιρεία,...

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Άμεση αποζημίωση των πυρόπληκτων και λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος

ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ με τις κυβερνητικές δικαιολογίες για τις καταστροφικές πυρκαγιές γιατί γνωρίζουμε ότι οι πραγματικές αιτίες...