Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Αποτελέσματα αρχαιρεσιών

Δημοσιεύτηκε στις

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αρχαιρεσίες της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ).

Το σωματείο μας κατέγραψε αύξηση ψηφισάντων και βγήκε πιο δυνατό!

Στις εκλογές ψήφισαν 704 συνάδελφοι (από 677 στις εκλογές του 2021).

Για μια ακόμα φορά οι δυνάμεις της ΕΣΑΚ που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, έλαβαν την πλειοψηφία των ψήφων με αύξηση.

Για την Κεντρική Διοίκηση έλαβαν:

ΕΣΑΚ Λογιστών-Ελεγκτών: 616 ψήφους (από 579) και 13 έδρες (από 13).

Οι υπόλοιπες δυναμεις:

Ριζ .Παρέμβαση Μισθ. Λογιστών: 67 ψήφους (από 69) και 2έδρες (από 2).

Ταξική Πορεία: 13ψήφους (από 13) και καμία έδρα (από 0).

Λευκά: 4. Άκυρα:4.

Η μεγάλη συμμετοχή, ιδιαίτερα νέων εργαζομένων, οι δεκάδες νέες εγγραφές συναδέλφων καθώς και η αυξημένη συμμετοχή συναδέλφων από τους μεγάλους χώρους δουλειάς αλλά και από τους πιο μικρούς μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε ακόμα πιο μαχητικά.

Τα θετικά αποτελέσματα μας γεμίζουν με αισιοδοξία και πείσμα για τις μάχες του επόμενου διαστήματος. Μας δεσμεύουν με την υπόσχεση ότι το σωματείο μας θα συνεχίσει να βρίσκεται μπροστά σε κάθε μάχη για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του κλάδου, για την κατάργηση του τερατουργήματος του Ν. Χατζηδάκη και όλων των αντιλαϊκών μέτρων,για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.

Παράλληλα είμαστε χαρούμενοι για τις επιτυχημένες αρχαιρεσίες στο νεοϊδρυθέν επιχειρησιακό σωματείο της ΣΟΛ – CROWE όπου ψήφισαν για πρώτη φορά 118 συνάδελφοι καθώς και για τις πρώτες εκλογές των δύο νέων παραρτημάτων μας.

Για το ΕΚΑ ψήφισαν 530 συνάδελφοι (από 596*) η ΕΛΕΠΑ εκλέγει 7 αντιπροσώπους (από 8*). 6 η εσακ και 1 Ριζ .Παρέμβαση Μισθ. Λογιστών.

Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών ψήφισαν 594 συνάδελφοι (από 666*) και η ΕΛΕΠΑ εκλέγει 24 αντιπροσώπους (από 27*). Έλαβαν: ΕΣΑΚ εκλέγει 21 αντιπροσώπους (από 24).

Ριζ .Παρέμβαση Μισθ. Λογιστών εκλέγει 3 αντιπροσώπους (από 3)

*Στις προηγούμενες εκλογές όλοι οι αντιπρόσωποι της Αττικής εκλέγονταν μέσω της ΕΛΕΠΑ. Στις εκλογές του Νοεμβρίου 2023, εκτός από τους αντιπροσώπους της ΕΛΕΠΑ, το επιχειρησιακό σωματείο της ΣΟΛ εκλέγει 5 αντιπροσώπους για την ΠΟΛ (από 0) και 2 αντιπροσώπους για το ΕΚΑ (από 0) οδηγώντας σε συνολική αύξηση των αντιπροσώπων του κλάδου από την Αττική. Πιο συγκεκριμένα +2 αντιπροσώπους για την ΠΟΛ και +1 για ΕΚΑ.

Για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά Η ΕΛΕΠΑ εκλέγει 1 αντιπρόσωπο (από 1), της ΕΣΑΚ. 

Το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα μπορεί να γίνει φάρος ελπίδας για τους αγώνες που έρχονται και οι οποίοι θα μας βρουν νικητές καθώς το δίκιο είναι με το μέρος μας!

Το αποτέλεσμα αυτό θα το καταθέσουμε στους αγώνες!

Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδελφισσα να συμπορευτούμε με το ταξικό κίνημα, την ομοσπονδία μας, ώστε να δώσουμε την απάντηση μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας σε κάθε μέτωπο με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα στην χυδαία στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Πρώτος αγωνιστικός σταθμός την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη όπου μαζί με δεκάδες συνδικάτα και μαζικούς φορείς οργανώνουμε συλλαλητήριο, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα, ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό.Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή. Να σημάνει ξεσηκωμός σε κάθε χώρο δουλειάς. Με αγώνα διεκδικούμε την προστασία του εισοδήματος μας.

Περισσότερα

ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου: Στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν εντείνεται η εκμετάλλευση των εργαζομένων

Έχουμε φτάσει στα μέσα Αυγούστου, στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν, και η κατάσταση για...

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείο Θριασίου: Να ακυρωθεί η απόφαση για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Να ανακληθεί η απόφαση για ανάθεση της καθαριότητας στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο σε ιδιωτική εταιρεία,...

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Άμεση αποζημίωση των πυρόπληκτων και λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος

ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ με τις κυβερνητικές δικαιολογίες για τις καταστροφικές πυρκαγιές γιατί γνωρίζουμε ότι οι πραγματικές αιτίες...