Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας : Κάλεσμα σε σύσκεψη σωματείων 11 Δεκέμβρη στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο

Δημοσιεύτηκε στις

Με συντονισμό και οργάνωση δυναμώνουμε τον αγώνα για τις δικές μας ανάγκες!

Καλούμε όλα τα σωματεία της πόλη μας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας για την αύξηση του εισοδήματος μας, ενάντια στη φορολεηλασία και την ακρίβεια, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις, ενάντια στον φοροληστρικό προϋπολογισμό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Δεν γίνεται να μείνουμε θεατές απέναντι στα μεγάλα και πολύ οξυμένα προβλήματα. Η ακρίβεια πλέον ακουμπά όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την ενέργεια, τα απλησίαστα ενοίκια και τις δόσεις δανείων που συνεχώς αυξάνουν, τα υπέρογκα έξοδα για τροφεία, για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών μας. Οι κουτσουρεμένοι μισθοί με δυσκολία καλύπτουν τις πρώτες μέρες του μήνα. Τα διάφορα “pass”, τα “καλάθια” και οι “μειωμένες τιμές” δεν αποτελούν λύση.

Ως εδώ με την κυβερνητική κοροϊδία! Τα παίρνουν από εμάς και τα δίνουν στους εργοδότες.

  • Τα κέρδη των τραπεζών έφτασαν στα 2.9 δισεκατομμύρια μόνο το πρώτο εννιάμηνο.
  • Οι 150 εταιρείες στο χρηματιστήριο είχαν αύξηση κερδών 302%, ίσο με το μισό ΑΕΠ της χώρας.
  • Το υπερπλεόνασμα φορολεηλασίας του λαού έφτασε τα 6 δισεκατομμύρια, και άλλα 6.2 δις επιπλέον φόρους θα φορτώσουν στις πλάτες μας με το νέο προϋπολογισμό.
  • Την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά πληρώνουν το 95% των φόρων, οι επιχειρηματικοί όμιλοι απολαμβάνουν 10Οάδες φοροασυλίες και απαλλαγές που αφήνουν ανέγγιχτες και νομοθετούν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ διαχρονικά.
  • Εκτοξεύτηκαν πάνω από 7 δις ευρώ το χρόνο οι ΝΑΤΟϊκές δαπάνες και εξοπλισμοί, για να δολοφονούν τον Παλαιστινιακό λαό και τους λαούς σε όλο τον κόσμο.

Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες μας! Να πληρώσει το κεφάλαιο!

Η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν είναι ανίκητοι.

Αυτό έδειξε η μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 21 Σεπτέμβρη, οι τεράστιες διαδηλώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς, η αποτροπή δεκάδων πλειστηριασμών και εξώσεων.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας!

  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να δυναμώσει η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.
  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
  • Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
  • Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.
  •  Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
  • Έκτακτη επιχορήγηση στις Σχολικές Επιτροπές για ασφαλή και λειτουργικά σχολεία. Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.
  • Έκτακτη επιχορήγηση για την ομαλή λειτουργία των αθλητικών και άλλων κοινωνικών υποδομών (π.χ. παιδικοί σταθμοί).

Περισσότερα

ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου: Στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν εντείνεται η εκμετάλλευση των εργαζομένων

Έχουμε φτάσει στα μέσα Αυγούστου, στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν, και η κατάσταση για...

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείο Θριασίου: Να ακυρωθεί η απόφαση για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Να ανακληθεί η απόφαση για ανάθεση της καθαριότητας στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο σε ιδιωτική εταιρεία,...

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Άμεση αποζημίωση των πυρόπληκτων και λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος

ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ με τις κυβερνητικές δικαιολογίες για τις καταστροφικές πυρκαγιές γιατί γνωρίζουμε ότι οι πραγματικές αιτίες...