Πορεία Διαμαρτυρίας από το Παίδων «Αγιά Σοφία» προς την Βουλή
Την Κυριακή 3/12/2023 (10:30 π.μ) συνδιοργανώνουμε μαζί με φορείς και σωματεία την πρώτη μεγάλη πορεία από το Παίδων «Αγία Σοφία» προς την Βουλή. Διεκδικούμε το τέλος των υπομεταγγίσεων και των ελλείψεων σε ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό (που έχει επιδεινωθεί από το Μάρτιο μέχρι και σήμερα) και σε αναλώσιμα σκευάσματα στους ανασφάλιστους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία.
Θα είναι μεγάλη η πορεία. Και αυτό γιατί: ξεκινάμε από το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο με τη μεγαλύτερη Ιστορία στη Χώρα – η πορεία αυτή αποτελεί συνέχεια της Ιστορίας της Υγείας και του Αναπηρικού Κινήματος – γιατί διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωη και την κοινωνική αξιοπρέπεια – και γιατί είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Πολιτεία, ακούς;
Εμείς υπήρξαμε από τα πρώτα θύματα της πανδημίας. Χάσαμε αγαπημένους φίλους και φοιτητές μας.
Εμείς στις κρίσεις και διακοπές ψάχνουμε τις αποθήκες για φάρμακα, αναλώσιμα, αίμα και αιμοδότες.
Εμείς σε κάθε υπομετάγγιση γεμίζουμε με άγχος, φόβους και ερωτήματα για την επόμενη ημέρα, τα σχέδια και τις προσδοκίες μας. Εμείς πάμε στο σχολείο και στις δουλειές με 30 ή και λιγότερο αιματοκρίτη. Ωστόσο, εμείς χαμογελάμε στη ζωή, κλείνοντας της το μάτι, ότι θα τα βγάλουμε πέρα.
Εμείς στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στους ιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενες στη σίτιση και την καθαριότητα.
Εμείς τρέξαμε να συνεισφέρουμε και στηρίξαμε την εθελοντική αιμοδοσία και προσφορά στην κοινωνική αλληλεγγύη του ΚΚΕ και της Ελληνικής Αστυνομίας στο Παίδων «Αγία Σοφία» (Οκτώβριος – Νοέμβριος). Και εμείς ως πάσχοντες, ως συγγενείς και ως φίλοιδιεκδικήσαμε και πετύχαμε την επαναφορά των γευμάτων στο τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας.
Πολιτεία, εάν ακούς, έλα μαζί μας για το δικαίωμα στη ζωή και την κοινωνική αξιοπρέπεια.
Ομάδα Πρωτοβουλίας Πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας
Παίδων «Αγία Σοφία»