Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών στους συναδέλφους του προγράμματος «πρώτο ένσημο» της ΔΥΠΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας έχει γίνει πρόσφατα αποδέκτης πολλών καταγγελιών από συναδέλφους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “πρώτο ένσημο” της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

Πρόκειται για νέους και νέες από 18 έως 29 ετών που απασχολούνται με επιδότηση μισθού σε επιχειρήσεις για την απόκτηση προϋπηρεσίας. 

Οι καταγγελίες αφορούν την καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών από τη ΔΥΠΑ, καθώς οι συνάδελφοι παραμένουν μετά από μήνες δουλειάς απλήρωτοι. Μάλιστα όσοι από αυτούς έχουν απευθυνθεί σχετικά στα τοπικά παραρτήματα της υπηρεσίας δεν παίρνουν καμιά σαφή απάντηση για το χρόνο καταβολής των δεδουλευμένων τους.

Το “πρώτο ένσημο”  δεν είναι παροχή στους νέους εργαζόμενους, δεν αποτελεί απάντηση στο πρόβλημα της ανεργίας. Είναι παροχή της κυβέρνησης στις επιχειρήσεις, προκειμένου να εξασφαλίζουν φθηνό εργατικό δυναμικό με κρατική χρηματοδότηση, δηλαδή με χρήματα που βγαίνουν από τη δικιά μας τσέπη μέσω της φορολογίας.

Η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), που έχει στηθεί πάνω στον κόπο μας, από τις κρατήσεις και τον ιδρώτα μας, έχει μετατραπεί από όλες τις κυβερνήσεις σε νεροκουβαλητή ανακύκλωσης της ανεργίας και γραφείο ευρέσεως τζάμπα εργασίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Είναι απαράδεκτο τη στιγμή που η κυβέρνηση μέσω ΔΥΠΑ εξασφαλίζει εκατομμύρια ευρώ για τους εργοδότες, οι συνάδελφοι να κυνηγάνε το αυτονόητο, την πληρωμή των μισθών τους.

Απαιτούμε την άμεση πληρωμή των οφειλόμενων μέχρι τώρα μισθών και την από δω και πέρα τακτική τους καταβολή στο τέλος κάθε μήνα. 

Καλούμε τους συναδέλφους να οργανωθούν στο σωματείο τους, για να παλέψουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που θα μας επιτρέπουν να δουλεύουμε και να ζούμε αξιοπρεπώς.

 

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...