Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – φοροέκτρωμα!

Δημοσιεύτηκε στις

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – φοροέκτρωμα!

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ 10:30 στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Όλοι στο πλευρό των αυτοαπασχολούμενων, των επαγγελματιών, των επιστημόνων, των μικρών εμπόρων της πόλης μας. 

Σε μια περίοδο που όλοι οι εργαζόμενοι και όλα τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν από την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, την ενεργειακή φτώχεια, τις συνέπειες από την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, η κυβέρνηση με ψέματα, λαθροχειρίες και κοινωνικό αυτοματισμό επιχειρεί να κρύψει την φοροεξόντωση των μικρών επαγγελματιών με το νομοσχέδιο που φέρνει στη βουλή για μικρούς επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και επιστήμονες.

Με το νομοσχέδιο φοροεξόντωσης εφαρμόζεται στην πράξη ένα από τα εκατοντάδες προαπαιτούμενα του υπερμνημόνιου του Ταμείου Ανάκαμψης και των κατευθύνσεων της ΕΕ για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων. Η θηλιά στο λαιμό των βιοπαλαιστών επαγγελματιών θα σφίξει ακόμα περισσότερο, υψώνοντας νέα αδιέξοδα. Είναι συνέχεια των αντεργατικών νόμων, της επιβολής της 13ώρης εργασίας, της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, του εργασιακού μεσαίωνα των νόμων Γεωργιάδη – Χατζηδάκη.

Με το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει συνολικά τους μικρούς ΕΒΕ και τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες ως «μπαταχτσήδες». Καθιερώνει «τεκμαρτό εισόδημα» ανάλογο του κατώτατου μισθού που ισχύει για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Δηλαδή, κράτος και κυβέρνηση θεωρούν με βάση το νομοσχέδιο ότι κάθε επαγγελματίας, ανεξάρτητα από το αν έχει ή όχι ζημιές και την έκτασή τους, κερδίζει τουλάχιστον 10.920 ευρώ κάθε χρόνο, και θα φορολογείται με τους αντίστοιχους συντελεστές.

Με το ίδιο νομοσχέδιο το κράτος εκσυγχρονίζει και το «χέρι» με το οποίο θα βουτάει το λαϊκό εισόδημα, ώστε η επιδρομή να γίνεται και ψηφιακά, μέσω των ηλεκτρονικών τιμολογίων κάνοντας πιο ασφυκτικές τις συνθήκες λειτουργίας των μικρών επιχειρήσεων.

«Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο εξασφαλίζει τη “φορολογική δικαιοσύνη”»

ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΝΕΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ

        Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την επενδυτική βαθμίδα για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, την ώρα που οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν το 95% των φόρων και το υπερπλεόνασμα εσόδων αγγίζει ήδη τα 6 δισεκατομμύρια, την ώρα που τα κέρδη των 150 εταιριών στο χρηματιστήριο εκτινάσσονται στο 302% και αγγίζουν όσο το μισό του ΑΕΠ, ο σφαγιασμός του λαϊκού εισοδήματος δεν έχει τελειωμό. Το νέο φοροέκτρωμα όχι μόνο φορτώνει νέα βάρη στο λαό αλλά ταυτόχρονα απλόχερα φοροαπαλλάσει το μεγάλο κεφάλαιο καθώς μειώνεται ο «συντελεστής του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου», από 0,5% στο 0,2%, και μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής στις πωλήσεις μετοχών εισηγμένων εταιρειών (από 2 τοις χιλίοις σε 1 τοις χιλίοις).

        Τα νέα βάρη-θηλιά στο λαιμό των αυτοαπασχολούμενων και των επαγγελματιών δεν επιβάλλονται για να ελαφρύνουν τους εργαζόμενους, μοναδικό στόχο έχουν το δικό μας ξεζούμισμα για την ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου με νέα κέρδη και την γνωστή αυτή  συνταγή την ξέρουμε καλά, την ακολουθούν πιστά όλες οι κυβερνήσεις  ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.  

  • Αν ήθελαν να ελαφρύνουν τους εργαζόμενους θα μείωναν δραστικά τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
  • Αν ήθελαν να ελαφρύνουν τους εργαζόμενους θα καταργούσαν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
  • Αν ήθελαν να ελαφρύνουν τους εργαζόμενους θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Αν ήθελαν να ελαφρύνουν τους εργαζόμενους θα σταματούσαν το αίσχος των πλειστηριασμών και των εξώσεων, θα επιδοτούσαν το ενοίκιο για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, για τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.
  • Αν ήθελαν να ελαφρύνουν τους εργαζόμενους θα έβαζαν αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.

Μπροστά στα ενιαία αντιλαϊκά σχέδια και μέτρα ,μπροστά στην κλιμάκωση της επίθεσης στη ζωή και το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας εργαζόμενοι και επαγγελματίες ένα δρόμο έχουμε, την αγωνιστική μας απάντηση. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία να στηρίξουν την κινητοποίηση των μικρών εμπόρων, των επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων, των επιστημόνων της πόλης μας την Τετάρτη 22 Νοέμβρη στις 10:30 στην Περιφέρεια.    

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...