Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ: 19 Νοέμβρη ανοικτή συζήτηση για τη πρακτική άσκηση.

Δημοσιεύτηκε στις

Ανοικτή συζήτηση για τη πρακτική μας άσκηση και απολογισμός Διοικητικού Συμβουλίου

Το ΔΣ του Συλλόγου προσκαλεί όλους τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες, την Κυριακή 19/11 στις 19.30, να συναντηθούμε στο Στέκι του Συλλόγου μας (Κοίλης 13, Πετράλωνα) για να κουβεντιάσουμε και να συζητήσουμε τη περαιτέρω δράση μας, όσον αφορά το πολύ κρίσιμο ζήτημα της πληρωμής της πρακτικής μας άσκησης και φυσικά ότι άλλο ζήτημα μας προβληματίζει. 

Απαιτούμε – διεκδικούμε: 

  • Να καθιερωθεί τώρα νομικά, χωρίς παραθυράκια και αστερίσκους, η υποχρεωτικότητα της πληρωμής της πρακτικής μας από το κράτος και την εργοδοσία!
  • Να πληρωνόμαστε κανονικά στο 100% του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη, αφού δουλεύουμε κανονικά και όχι «συμπληρωματικά»! Όπου υπάρχουν πιο ευνοϊκές κλαδικές συμβάσεις από το αίσχος του κατώτατου μισθού, να αμειβόμαστε με βάσει αυτές! 
  • Να πληρωνόμαστε ανά μήνα και όχι εφάπαξ. Αφού ζούμε, έχουμε ανάγκες και έξοδα κάθε μήνα, όχι μια φορά το «δεκάμηνο»! 
  • Να ασφαλιζόμαστε κανονικά στο 100% και όχι για το 1% που γινόταν έως τώρα και αφορούσε μόνο τη περίπτωση εργατικού ατυχήματος! Τα ένσημα να μετράνε ως προϋπηρεσία, να είναι μετρήσιμα για το ταμείο ανεργίας, να είναι συντάξιμα! Καθώς τίποτε από αυτά δεν ίσχυε ούτε στο προηγούμενο ΦΕΚ. 
  • Η εύρεση της πρακτικής άσκησης, να μην είναι ατομική υπόθεση του κάθε σπουδαστή, αλλά ευθύνη των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας και των διοικήσεων των Δ.Ι.Ε.Κ!
  • Να εργαζόμαστε με κανονικές συμβάσεις εργασίας και όχι με τις άθλιες συμβάσεις της πρακτικής άσκησης!

 ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!

 Η συζήτηση θα περιλαμβάνει  τον απολογισμό δράσης του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου. Παράλληλα θα αποφασίσουμε σε αυτή τη περίοδο διεξαγωγής των εκλογών του συλλόγου μας και την σύνθεση της εφορευτικής επιτροπής. 

Θα ακολουθήσει PARTY οικονομικής ενίσχυσης του συλλόγου μας!! 

 ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ! 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Υπόμνημα προς το Υπ. Εργασίας. Να παρθούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον καύσωνα

Να παρθούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον καύσωνα Αυτές τις ημέρες λόγω του καύσωνα,...

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: 14 Ιούλη κινητοποίηση στις προβλήτες 2 & 3 στο Λιμάνι του Πειραιά

Συνάδελφοι το Σωματείο Λιμενεργατών ΕΝΕΔΕΠ απευθύνει κάλεσμα σε κινητοποίηση τη  Δευτέρα 14 Ιουλίου στις...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Δελτίο Τύπου για τον καύσωνα

Εδώ και μία ώρα στην Μυτιλήνη και στην περιοχή της Γέρας είναι σε ισχύ...