ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Όλοι στο μεγάλο συλλαλητήριο την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 12.00 στο πάρκο Ελευθερίας (μετρό Μέγαρο Μουσικής) και στην πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ.
Η Ισραηλινή κυβέρνηση με τους συμμάχους της, ΝΑΤΟ,ΗΠΑ & ΕΕ, μέρος των οποίων είναι και η χώρα μας,εχθές το βράδυ εξαπέλυσαν μια σφοδρή επίθεση σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πολλοί άμαχοι. Αυτή η πολεμική κατάσταση έχει σαν αποτέλεσμα οι λαοί της Παλαιστίνης και του Ισραήλ να μετράνε εκατοντάδες νεκρούς.
Την ίδια περίοδο οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ βομβαρδίζουν και άλλες περιοχές της Μέσης Ανατολής,
σπερνοντας το θάνατο στην περιοχή.
Καταδικάζουμε τους μακελάρηδες των λαών και ζητάμε άμεσα να σταματήσει ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και στηρίζουμε το λαό της Παλαιστίνης που μάχεται για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας του.
Απαιτούμε:
Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ψαρά” από την αποστολή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη Μέση
Ανατολή.
Να κλείσει η βάση της Σούδας. Ουτε σκεψη να μετατραπούν οι βάσεις που βρίσκονται στην Ελλάδα ως ορμητήρια και την άμεση αποδέσμευση από τις συμφωνίες οι οποιες οδηγούν τους Έλληνες φαντάρους να παλεύουν σε ξένες χώρες βάζοντας την ασφάλεια της χώρας μας σε κίνδυνο και κάνοντας τους ίδιους στόχους μέσα στον πόλεμο.
Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική
Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ και την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.