Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Απαράδεκτη συμπεριφορά σε ειδικευόμενη γιατρό του Νοσοκομείου Άρτας

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά ενάντια σε ειδικευόμενη γιατρό του Νοσοκομείου Άρτας εκ μέρους των αρμοδίων νοσοκομείου Άρτας, νοσοκομείου Ρίου, ΕΚΑΒ Ηπείρου, ΕΚΑΒ Πάτρας και ΕΚΕΠΥ.

Συγκεκριμένα, στις 28/9/23 γιατρός ειδικευόμενη Παθολόγος του νοσοκομείου Άρτας που είχε συνοδεύσει τραυματία ασθενή στο νοσοκομείο Ρίου, εξαναγκάστηκε να παραμείνει πάνω από 8 ώρες στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Ρίου και να συνοδεύσει πάλι η ίδια τον ασθενή από το νοσοκομείο του Ρίου σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Οι αρμόδιοι του νοσοκομείου Άρτας αγνόησαν τις τηλεφωνικές εκκλήσεις της γιατρού, μάλιστα με εκφράσεις όπως «αν δεν έχεις λεφτά για να επιστρέψεις και να φας θα στα πληρώσουμε εμείς», και μάλιστα τη μεθεπόμενη μέρα ο διοικητής του νοσοκομείου Άρτας επέδειξε αγενέστατη και σκαιότατη συμπεριφορά ενάντια στη γιατρό εκπρόσωπο της ΕΙΝΗ και τριμελούς του νοσοκομείου, που πήγε στο γραφείο του διοικητή μαζί με την ειδικευόμενη γιατρό για να διαμαρτυρηθούν για αυτό το απαράδεκτο καψόνι.

Επίσης, όπως συνήθως, μετά το καψόνι κανένας από τους αρμόδιους δεν πήρε την ευθύνη για τα συμβάντα αλλά διοίκηση νοσοκομείου Άρτας – διοίκηση νοσοκομείου Ρίου – διεύθυνση ΕΚΑΒ Ηπείρου – διεύθυνση ΕΚΑΒ Πάτρας – ΕΚΕΠΥ αλληλοκατηγορούνται για το ποιος έδωσε την εντολή για αυτή την απίστευτη ταλαιπωρία της γιατρού.

Πέρα από την αυτονόητη έκθεση ασθενούς σε κίνδυνο (εντολή για συνοδεία σε μεγάλες αποστάσεις πολυτραυματία με πιθανές βαριές κακώσεις θώρακος σε νέα ειδικευόμενη γιατρό Παθολογίας) είναι σαφές ότι έτσι δίνεται άλλο ένα μήνυμα στους πτυχιούχους της Ιατρικής να εγκαταλείψουν τη χώρα και να πάνε στο εξωτερικό να κάνουν ειδικότητα.

Η ΟΕΝΓΕ θα παραστεί με αντιπροσωπεία της στην Γενική Συνέλευση των γιατρών των νοσοκομείων Άρτας την Τετάρτη 11/10 στις 12 το μεσημέρι.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Να μην δουλέψει κανείς με τον καύσωνα

Σήμερα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών ισχύει απαγόρευση εργασιών το χρονικό διάστημα 12:00-17:00, σε χειρονακτικές...

Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων: Για τις διακοπές τον Σεπτέμβρη

Συνάδελφοι Με ανυπομονησία περιμένουμε την πραγματοποίηση των 7ήμερων διακοπών μας τον Σεπτέμβρη, σε Καβάλα-Θάσο-Ξάνθη-Αλεξανδρούπολη. Χρειαζόμαστε...

Σωματείο Τουρισμού – Επισιτισμού Σάμου: Καμία εργασία σε εξοντωτικές θερμοκρασίες

Ακόμη μια σεζόν στην οποία οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τα ξενοδοχεία και οι...