ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Σοβαρός τραυματισμός 2 ναυτών του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «SPEEDRUNNER JET

Δημοσιεύτηκε στις

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η ασφάλεια, η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, θυσιάζεται για τα κέρδη των εφοπλιστών.

Μπροστά στο υπουργείο Ναυτιλίας και στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος (επισυνάπτονται σχετικές φωτογραφίες), δύο (2) ναύτες μέλη του πληρώματος του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «SPEEDRUNNER JET» της ναυτιλιακής εταιρείας SEAJETS, τραυματίστηκαν από πτώση στη θάλασσα, ενώ εκτελούσαν εργασίες εντός του πλοίου.

Οι ναυτεργάτες στην κυριολεξία γλύτωσαν το θάνατο και δεν έπεσαν στο λιμενοβραχίονα, που είναι ελλιμενισμένο.

Συγκεκριμένα στην αριστερή πλευρά του πλοίου, στο χώρο που βρίσκονται οι σωσίβιοι λέμβοι (βαρελάκια), εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού με μάνικα νερού, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας (ζώνες ασφαλείας, σκαλωσιές, κράνη κά).

Στο βωμό των κερδών των εφοπλιστών, θυσία η ζωή των ναυτεργατών.

Εγκληματικές οι ευθύνες της εφοπλιστικής εταιρείας, του υπουργείου ναυτιλίας, που παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες, θα πρέπει να θρηνήσουμε νεκρούς για να εφαρμόσουν στοιχειώδη μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Απαιτούμε την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού για τον τραυματισμό των 2 ναυτών. Άμεση λήψη και εφαρμογή μέτρων ασφαλείας σε όλα τα πλοία, για τη ζωή των ναυτεργατών.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Εξώδικη δήλωση γνωστοποίησης απεργίας στα πλοία RO-RO

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά σε έκτακτη συνεδρίαση που έγινε σήμερα 13/05/2025, στον...

Σωματείο Εργαζ. στις πτηνοτροφικές επιχ. ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ: Προκήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας 15 Μάη

Προκήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας Η γενική συνέλευση του σωματείου μας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12/5/2025,...

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΠΕΝ: Κινητοποίηση για την υπεράσπιση συναδέλφου που χάνει την δουλειά της

Βάζοντας τις ανάγκες μας μπροστά και με αλληλεγγύη προασπιζόμαστε κάθε συνάδελφο που χάνει την δουλειά...