Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Ε.Π. σε έκτακτη συνεδρίαση του, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας για την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2023 και από ώρα 00.01 έως και τις 24.00.
Το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά που κατατέθηκε στις επιτροπές της Βουλής θέλει να βάλει στο γύψο τους εργατικούς αγώνες προχωρώντας στην ποινικοποίηση της περιφρούρησης των απεργιακών αγώνων απειλώντας με ποινές φυλάκισης και με μεγάλα χρηματικά πρόστιμα όσους και όσες μετέχουν σε απεργιακές συγκεντρώσεις στους εργοστασιακούς χώρους.
Καταργεί το 5ήμρο και το 8ωρο και προβλέπει την απασχόληση των εργαζόμενων για 13 ώρες την ημέρα και 78 ώρες την εβδομάδα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
- Την άμεση απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου που θα επιβάλει έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα.
- Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους. ΌΧΙ στις συμβάσεις μηδενικών ωρών, την κατάργηση του διαλλείματος και της Κυριακάτικης αργίας στα τρόφιμα και τα ποτά.
- Να ξεπαγώσουν τώρα οι τριετίες με αναδρομική ισχύ.
Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα αυτή την εξώδικο προς αυτούς που απευθύνεται για να την γνωρίζουν και για τις νόμιμες συνέπειες να την αντιγράψει ολόκληρη στο επιδοτήριο του.