Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αχαρνών: Βοήθεια σε πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Δημοσιεύτηκε στις

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας σε έκτακτη συνεδρίασή του  στις 08/09/2023 συζήτησε για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα μας τις τελευταίες μέρες.

Η επίκληση από την κυβέρνηση της κλιματικής αλλαγής για να δικαιολογήσει την δική της απραξία και τις δικές της ευθύνες δεν μπορεί να ικανοποιήσει κανέναν.

 Η αντιπλημμυρική προστασία ,η αντιπυρική και αντισεισμική θωράκιση που λείπουν  θα φέρνουν κάθε φορά νεκρούς και καταστροφές.  Οι κάτοικοι της περιοχής μας έχουν δυσάρεστες εμπειρίες από τις φυσικές καταστροφές  Πυρκαγιές ,πλημμύρες και σεισμοί έχουν πλήξει την περιοχή μας τα τελευταία χρόνια.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων αλλά και των τοπικών διοικήσεων δεν μπορεί να κρύβονται στο όνομα των κλιματικών αλλαγών .

Δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε μέχρι να παρθούν τα μέτρα που πρέπει ώστε να μην θρηνήσουμε άλλους νεκρούς.

Οργανώνουμε τώρα την αλληλεγγύη προς του κατοίκους της Θεσσαλίας .

Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης και τα στέλνουμε άμεσα στις πληγείσες περιοχές  .

Τα Είδη που συγκεντρώνουμε είναι  :

  • Κουβέρτες κλινοσκεπάσματα μαξιλάρια υπνόσακους
  • Εμφιαλωμένα νερά και χυμούς
  • Συσκευασμένες τροφές έτοιμες για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες ,παξιμάδια, μπισκότα, κρουασάν, μπάρες δημητριακών, γάλα σε σκόνη )
  • Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες μωρομάντηλα χαρτιά υγείας χαρτικά κλπ)
  • Φακούς.


Η συγκέντρωση της βοήθειας θα γίνει στα γραφεία του σωματείου  Δεκελείας 42  το Σάββατο 9/9 την Κυριακή 10/09 την Δευτέρα 11/09 την Τρίτη 12/09  ώρες 10: 00 – 13:00 το  πρωί  .

Κανένας  μόνος του!!!

Περισσότερα

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Περί ΚΕΔΑΣΥ ο λόγος

Μια ακόμη σχολική χρονιά έφθασε στο τέλος της, μια ακόμη χρονιά στην οποία συνεχίζει...

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Δήμου Ζωγράφου: Για το νέο εργατικό ατύχημα

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα, αυτή τη φορά στο Δήμο μας, προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο...

Συνδικάτο Εργατ/λων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής: Για το Στρατηγικό Σχέδιο Μετασχηματισμού 2023–2027, των ΕΛΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ 2023–2027» ΤΩΝ ΕΛΤΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ –...