Τα ναυτεργατικά σωματεία καλούν στο λαϊκό συλλαλητήριο την Παρασκευή 25 Αυγούστου στις 19.30 στην πλατεία Συντάγματος

Δημοσιεύτηκε στις

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ καλούμε όλους τους ναυτεργάτες, να συμμετέχουμε σε λαϊκό συλλαλητήριο την Παρασκευή 25 Αυγούστου, στις 19.30, στην πλατεία Συντάγματος.

Να δυναμώσουμε τη λαϊκή κινητοποίηση και την αλληλεγγύη και να σώσουμε ότι σώζεται.

Να σταματήσουμε το συνεχιζόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα, από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που θεωρούν κόστος την προστασία της ζωής και της λαϊκής περιουσίας.

Αποτέλεσμα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής είναι η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της Πυροσβεστικής, της Δασικής Υπηρεσίας, που λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό, η  έλλειψη ενός αποτελεσματικού κεντρικού σχεδιασμού αντιπυρικής προστασίας, πυροσβεστικών μέσων, επίγειων και εναέριων.

Μία πολιτική δηλαδή, που έχει αφήσει χωρίς δασεργάτες τα δασαρχεία, που είναι η αιτία για το ότι δεν έχουν γίνει αναγκαίες εργασίες στους ορεινούς όγκους, όπως καθαρισμός, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και δασικών δρόμων, ενέργειες αναγκαίες για την πρόληψη, αλλά και που μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο, στην αντιμετώπιση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Παράλληλα βιώνουμε καθημερινά την προσπάθεια εξαπάτησης του λαού από την κυβέρνηση, ότι φταίει «ο κακός μας ο καιρός», η κλιματική κρίση και η κλιματική αλλαγή και τελικά, καμία ευθύνη δε φέρει η εγκληματική πολιτική που υπηρετεί την καταστροφική, για το λαό, λογική κόστους – οφέλους.

Με οργανωμένο αγώνα, παίρνουμε την υπόθεση της προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού στα χέρια μας.

Αντιστεκόμαστε και ανατρέπουμε την πολιτική που αφήνει καμένη γη στο πέρασμα της.

 

ΟΛΟΙ στο λαϊκό συλλαλητήριο την Παρασκευή 25 Αυγούστου,

στις 07.30 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος.

Περισσότερα

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζόμενων ICAP Outsourcing Solutions για την απόφαση της εργοδοσίας να καταργήσει την αργία της Καθαράς Δευτέρας

Ως Σωματείο Εργαζομένων ICAP, καταγγέλλουμε την απόφαση της εταιρείας να καταργήσει την κατ’ έθιμον...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Για το θάνατο των δύο εργαζομένων από την Εύβοια

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Συμμετέχουμε μαζικά και στηρίζουμε τις απεργίες και τα συλλαλητήρια 28 Φλεβάρη

Συμμετέχουμε μαζικά και στηρίζουμε τις απεργίες και τα συλλαλητήρια που προκήρυξαν Εργατικά Κέντρα το Σάββατο 28...