Σωματεία Ν. Πρέβεζας: Όχι στην ιδιωτικοποίηση των σταθμών μεταφόρτωσης απορριμάτων

Δημοσιεύτηκε στις

Η  Διοίκηση του ΦΟΔΣΑ,με fast track διαδικασίες, προχωράει στην ιδιωτικοποίηση των σταθμών μεταφόρτωσης εξυπηρετώντας τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων  της περιοχής που θα λάβουν ως φιλέτο υπηρεσίες και εγκαταστάσεις επεξεργασίας απορριμμάτων,μονάδες αποκομιδής και επεξεργασίας βιοαποβλήτων,γωνιές ανακύκλωσης κτλ. τις οποίες έχουν χρυσοπληρώσει οι εργαζόμενοι και ο λαός της Ηπείρου.Οι τελευταίοι θα  φορτωθούν ακόμα περισσότερα βάρη μέσω των ανταποδοτικών τελών.

Με πρόσχημα την υποστελέχωση υπηρεσιών,που οφείλεται βέβαια στην κρατική υποχρηματοδότηση που ακολούθησαν και ακολουθούν όλες οι αστικές κυβερνήσεις καθώς οι ανάγκεςς του λαού μπαίνουν στο ζύγι κόστος-όφελος,η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ κλείνει το μάτι σε εργολάβους που ήδη έχουν σπεύσει να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.

Αυτοί οι σχεδιασμοί ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση και άλλων δημόσιων δομών όπως για παράδειγμα η καθαριότητα και το νερό που σημαίνει ότι θα αναγκαζόμαστε να βάζουμε συνεχώς πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και οι δημόσιες υπηρεσίες να συρρικνώνονται.

Απέναντι στην λογική εσόδων-εξόδων που μετατρέπει Δήμους και Περιφέρειες σε επιχειρήσεις και φέρνει επί της ουσίας μείωση των θέσεων εργασίας μέσω της αξιολόγησης, οι εργαζόμενοι της περιοχής μας χρειάζεται να παλέψουν συλλογικά και οργανωμένα για να ενισχυθούν οι δημοτικές υπηρεσίες,για να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας και για να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται με ολιγόμηνες συμβάσεις.Επίσης,έχοντας μπροστά μας τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο λαός μας να δεί κατάματα την πραγματικότητα,να δεί ποιος στέκεται δίπλα του και ποιος  με τις πολιτικές κατευθύνσεις που υλοποιεί στέκεται απέναντί του φορτώνοντας τον νέα,δυσβάστακτα βάρη.

Καλούμε το λαό και τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση,να μην περάσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

 

 

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Τεράστιες οι ευθύνες της Διοίκησης της Λυρικής και του ΥΠΠΟ για τον τραυματισμό εργαζομένου

Την Κυριακή το απόγευμα Τεχνικός της Λυρικής που έκανε εργασίες στησίματος σκηνικού έπεσε από...

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών: Για τη στοχοποίηση των φαντάρων

Γυρνάμε πίσω στις εποχές του μετεμφυλιακού κράτους; Ξαναζούμε εποχές χούντας; Αυτές μας θυμίζουν οι...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360 Connect και ΛΘ: Αλληλεγγύη στους φαντάρους που διώκονται

Το Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους στρατευμένους νέους, που εναντιώνονται και εκφράζουν...