Αλληλεγγύη και Συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική

Δημοσιεύτηκε στις

Το  ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη μαζική παρουσία των εργαζομένων στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην Εθνική Ασφαλιστική που επιχειρεί να στείλει στην ανεργία 33 εργαζόμενους. Εκφράζει την αλληλεγγύη του και τη συμπαράσταση του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. Απαιτούμε την ένταξη στο τακτικό προσωπικό  όλων των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων  που απασχολούνται στην εταιρία, αναγνωρίζοντας τους όλα τα χρόνια προϋπηρεσίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Καταδικάζουμε τις πρακτικές της Εταιρίας που από τη μια προσπαθεί να «ξεφορτωθεί» εργαζόμενους με δικαιώματα μέσω «εθελούσιων» απολύσεων, από την άλλη προσλαμβάνει εργαζόμενους ως «ειδικούς συμβούλους» ώστε να μην καλύπτονται από την εν ισχύει επιχειρησιακή σύμβαση. Τώρα η Εθνική Ασφαλιστική φτάνει στο σημείο να απολύει 33 εργαζόμενους ενώ στους 137 που θα εντάξει στο προσωπικό της δεν θα αναγνωρίσει τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, για την οποία οι εργαζόμενοι καλούνται συνεχώς να βάζουν πλάτη, είναι ασυμβίβαστη με την καλυτέρευση των όρων εργασίας, δικαιωμάτων και μισθών.

Αντίθετα, η κερδοφόρα πορεία της Εθνικής Ασφαλιστικής και η προσπάθεια απόσπασης μεγαλύτερου κομματιού από την ασφαλιστική αγορά την κάνει να επιδιώκει να ξεμπερδέψει με κάθε συγκροτημένο εργασιακό δικαίωμα, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει τόσο η τωρινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η ενοικιαζόμενη εργασία, οι ευέλικτες μορφές εργασίας, η απαλλαγή από εργαζόμενους με δικαιώματα είτε μέσω μαζικών απολύσεων είτε μέσω «εθελούσιων», η εντατικοποίηση και οι υπερωρίες με την αξιοποίηση της τηλεργασίας, είναι στόχοι της εταιρίας για την δική της ανάπτυξη στον κλάδο.

Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους μπορούν να βάλουν εμπόδια στις πρακτικές της εργοδοσίας! Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Ο αγώνας των εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική, να γίνει υπόθεση όλου του κλάδου και γενικότερα.

Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα όπλο μας η αλληλεγγύη!

Περισσότερα

Απαράδεκτη Απόφαση του δικαστηρίου για τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη με την απόφασή της τάσσεται με την πολιτική...

16 Ιούλη στις 11πμ στο Υπ. Υγείας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

 ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ –ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε...

Καταγγελία στη Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης για την προσπάθεια φίμωσης του σωματείου εργαζομένων

Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ακόμα ένα επεισόδιο στην προσπάθεια φίμωσης του Σωματείου Εργαζομένων του...