Σωματείο εργαζομένων Ολυμπία οδός Λειτουργία ΑΕ: Ανακοίνωση για τις πυρκαγιές

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Η περίοδος των τελευταίων ημερών που ζήσαμε όλοι, με τις καταστροφικές πυρκαγιές , που κατέκαψαν το περιβάλλον, δασικές εκτάσεις, οικοδομήματα και περιουσίες σε Ελευσίνα, Λουτράκι και Διακοπτό Αχαΐας, ήταν λυπηρή yia όλους μας και πολύ δύσκολη. Δημιούργησαν δύσκολες συνθήκες εργασίας για μας τους εργαζόμενους σε όλο το οδικό δίκτυο της Ολυμπίας οδού (διόδια και βάσεις). Αναπνεύσαμε καπνό και δουλέψαμε για ώρες με βαριά ατμόσφαιρα (στάχτη και αποκαΐδια).

Δεν έφτανε μόνο αυτό, εργαστήκαμε υπό αφόρητη πίεση από τους χρήστες του δικτύου. Η απερίγραπτη πίεση που δεχτήκαμε όλοι μας είτε στα διόδια είτε οι συνάδελφοι στο δρόμο, είτε στα τεχνικά τμήματα είναι γεγονός.

Παρά την πρωτόγνωρη κατάσταση που δημιουργεί μια φυσική καταστροφή, πολύ περισσότερο η πυρκαγιά , την οποία όμως δεν την αντιμετωπίζουμε για πρώτη φορά καθώς ανάλογες έχουμε ξανά βιώσει, πριν λίγα χρόνια. Θεωρούμε αναγκαίο να αξιολογηθεί το σχέδιο διαχείρισης παρόμοιων κρίσεων καθώς ο εργασιακός κίνδυνος, όπως και τα μέτρα αντίδρασης και προστασίας με στόχο να αναβαθμιστούν και να βελτιωθούν , ώστε να αυξηθεί η προστασία όλων μας. Η εταιρεία οφείλει να το πράξει άμεσα, έγκαιρα . Η υγεία και η ασφάλεια αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για όλους μας.

Είναι πρόδηλο ότι το σύνολο του προσωπικού κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες σε αντίξοες συνθήκες. Κρίνουμε ότι αποδείχθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, το ποσό υψηλό επίπεδο έχει το προσωπικό και την αναβαθμισμένη εκπαίδευση που διαθέτουν οι εργαζόμενοι , όπως επίσης ότι οι εργαζόμενοι αποτέλεσαν τον νούμερο έναν παράγοντα προς την εξυπηρέτηση της πυροσβεστικής και των λοιπών επεμβαινόντων για την αναχαίτιση της πυρκαγιάς αλλά και την διαχείριση των πανικοβλημένων χρηστών.

Ως σωματείο αναγνωρίζουμε την αυταπάρνηση που λειτουργήσαμε όλοι οι εργαζόμενοι. Άξια συγχαρητηρίων είναι η υπερπροσπάθεια όλων μας.

Θεωρούμε ότι η εταιρεία πρέπει να λάβει τα αναγκαία μέτρα που αρμόζουν για την αξιολόγηση του σχεδίου αντιμετώπισης των κρίσεων όπως και την αναθεώρηση όπου χρειάζεται και την βελτίωση του και τέλος θα πρέπει να αναγνωρίσει στους εργαζόμενους έμπρακτα την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέλαβαν.

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Τεράστιες οι ευθύνες της Διοίκησης της Λυρικής και του ΥΠΠΟ για τον τραυματισμό εργαζομένου

Την Κυριακή το απόγευμα Τεχνικός της Λυρικής που έκανε εργασίες στησίματος σκηνικού έπεσε από...

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών: Για τη στοχοποίηση των φαντάρων

Γυρνάμε πίσω στις εποχές του μετεμφυλιακού κράτους; Ξαναζούμε εποχές χούντας; Αυτές μας θυμίζουν οι...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360 Connect και ΛΘ: Αλληλεγγύη στους φαντάρους που διώκονται

Το Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους στρατευμένους νέους, που εναντιώνονται και εκφράζουν...