Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας: Ανακοίνωση για εκπτωτική νύχτα

Δημοσιεύτηκε στις

Ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας στα πλαίσια  εκδηλώσεων για την τόνωση της τοπικής αγοράς, όπως αναφέρει, διοργανώνει ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023, καλώντας μας μάλιστα να γίνουμε μια μεγάλη παρέα δουλεύοντας μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα!

Σαν να μην έφταναν τα ωράρια λάστιχο, τα σπαστά ωράρια, τα ακανόνιστα προγράμματα εργασίας, οι μισθοί ψίχουλα, η δουλειά τις Κυριακές, η απόφαση μετά από 35 χρόνια για άνοιγμα των καταστημάτων τα Σάββατα Ιουλίου και Αυγούστου, ήρθε να προστεθεί στη λίστα της εξόντωσής μας και η εκπτωτική νύχτα.

Στην ουσία μας καλούνε να δουλέψουμε εκείνη την ημέρα πάνω από 12 ώρες αφήνοντας στην άκρη τις όποιες οικογενειακές και κοινωνικές υποχρεώσεις έχουμε.

Ας αφήσουν το παραμύθι εργοδότες, Δήμος, Περιφέρεια και λοιποί φορείς περί τόνωσης της αγοράς και της μεγάλης παρέας γιατί δεν πείθουν κανέναν! Πολλοί περισσότερο δεν πείθουν τους χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους που έχουν  φτάσει στο αμήν τόσο από τις συνθήκες εργασίας όσο και από τα ψίχουλα που  παίρνουν για μισθό. Δεν πείθουν τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους που κρατάνε μόνοι τους το μαγαζί και είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο.

Για τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους της περιοχής μας δεν είναι ότι δεν προλαβαίνουν λόγο ωραρίου να ψωνίσουν, τους φταίει η φοροληστεία, τα χαράτσια, η τεράστια αύξηση στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, γενικά η ακρίβεια, που εξανεμίζουν το εισόδημα από τις πρώτες 15 μέρες του μήνα και δεν αφήνει περιθώρια να αγοράσουν κάτι παραπάνω πέρα από τα απολύτως απαραίτητα.

Θα πρέπει όλοι οι διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης να καταλάβουν ότι με τέτοιες «εκδηλώσεις» παίζουν το παιχνίδι των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου που  σκοπό έχουν: την πλήρη απελευθέρωση των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων, την κατάργηση του ωραρίου εργασίας και της Κυριακάτικης αργίας, τσακίζοντας τους εμποροϋπαλλήλους τους οποίους ξεζουμίζουν μέχρι τελευταίας πτώσης καθώς και η με μαθηματική ακρίβεια εξόντωση των μικρών επαγγελματιών του κλάδου που οδηγούνται σε κλείσιμο των καταστημάτων τους αφού δεν μπορούν να αντέξουν στην κούρσα του ανταγωνισμού με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο δεν είμαστε μόνοι μας! Έχουμε στήριγμα το σωματείο μας. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το βήμα και να γίνουμε μέλη του, να του δώσουμε δύναμη μέσα από τη συμμετοχή μας. Δεν πάει άλλο πια να είμαστε θεατές, τώρα είναι η ώρα να βγούμε μπροστά!

Τώρα είναι η ώρα η οργή και η αγανάκτηση που δικαιολογημένα νιώθουμε για όσα ζούμε να γίνει αγώνας διεκδίκησης όλων όσων σήμερα έχουμε ανάγκη για να ζούμε και να εργαζόμαστε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, την πρόοδο της τεχνολογίας και της επιστήμης και όχι σαν σύγχρονοι δούλοι. ‘Όλων όσων μας στερούν κυβερνήσεις και μεγαλοεργοδοσία με κριτήριο τις αντοχές της οικονομίας τους και το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.

Διεκδικούμε :

  • Σταθερή εργασία για όλους, μείωση του εργάσιμου χρόνου και αυξήσεις στους μισθούς μας. Καθορισμένο ωράριο με βάση Συλλογική Σύμβαση.
  • Επαναφορά και νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των απλήρωτων υπερωριών, των νόμων για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την υπονόμευση των ΣΣΕ.

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Τεράστιες οι ευθύνες της Διοίκησης της Λυρικής και του ΥΠΠΟ για τον τραυματισμό εργαζομένου

Την Κυριακή το απόγευμα Τεχνικός της Λυρικής που έκανε εργασίες στησίματος σκηνικού έπεσε από...

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών: Για τη στοχοποίηση των φαντάρων

Γυρνάμε πίσω στις εποχές του μετεμφυλιακού κράτους; Ξαναζούμε εποχές χούντας; Αυτές μας θυμίζουν οι...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360 Connect και ΛΘ: Αλληλεγγύη στους φαντάρους που διώκονται

Το Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους στρατευμένους νέους, που εναντιώνονται και εκφράζουν...