Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Σχετικά με την παρέμβαση στον Υπουργό Εργασίας

Δημοσιεύτηκε στις

 Το ΔΣ της ΟΜΕ, μαζί με μέλη των ΔΣ των Σωματείων ΣΕΜΛΑ, ΛΑΡΚΟ και με την συμπαράσταση του Γιάννη Τασούλα μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ (ο οποίος είναι και πρόεδρος της της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας)πραγματοποίησαν παρέμβαση την Παρασκευή 28/7/2023 στο Υπ. Εργασίας  προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτηση σχετικά με την απώλεια 92 θέσεων εργασίας στα μεταλλεία της Ελληνικός Χρυσός αλλά και την αδιαφορία μέχρι στιγμής της πολιτικής ηγεσίας, που παρότι υπήρχε υπόσχεση από τις 16/11/2022 του σημερινού Υπουργού ότι θα παρέμβαινε στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., μέχρι στιγμής αυτό δεν συνέβη με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι μας να είναι στην ανεργία.

Τέθηκαν επίσης τα πολύ σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο, των ορίων ηλικίας των υπογειτών μεταλλωρύχων, καθώς και το αβέβαιο μέλλον πλέον των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που ηρωικά έχουν κρατήσει με τον Αγώνα τους την ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, χωρίς να έχει απολυθεί κανείς, παρότι που έχασαν πολλά εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.

Στην συνάντηση εκ μέρους του Υπουργείου Εργασίας εκπροσωπήθηκε από τον Κωνσταντίνο Αγραπιδά, Γενικό Διευθυντή εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας, ο οποίος άκουσε όλα τα ζητήματα που έθεσε η ΟΜΕ, αλλά δεν ήτα αρμόδιος να δώσει λύσεις και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να επαναληφθεί η συνάντηση με τον Υπουργό και Υφυπουργό Εργασίας το συντομότερο δυνατό.

Ο ΟΜΕ επιμένει αυτή συνάντηση να γίνει άμεσα στη αρχή της επόμενης εβδομάδας

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: 28 Φλεβάρη Απεργία για τα 3 χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη

ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ – 11:00 π.μ. ΧΑΛΚΙΔΑ: ΠΛΑΤΕΙΑ...

Σωματείο Διανομέων ΠΕ. Πρέβεζας: Ανακοίνωση Κάλεσμα στο συλλαλητήριο 28 Φλεβάρη

 Τρία χρόνια συμπληρώνονται το Σάββατο 28 Φλεβάρη από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, το έγκλημα που στοίχισε...