Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Για τα μηδενικά μέτρα αποκατάστασης των πυρόπληκτων συναδέλφων

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

            Την ώρα που όλη η χώρα καίγεται εδώ και μέρες, την ώρα που  κάτοικοι και πυροσβέστες δίνουν ένα τιτάνιο αγώνα για να σώσουν τον φυσικό πλούτο , τις κατοικίες και την περιουσία του λαού, την  ώρα που ήδη μετράμε νεκρούς πυροσβέστες και κατοίκους, η Κυβέρνηση της ΝΔ μέσω του πρωθυπουργού στη Βουλή δεν είχε τίποτα άλλο να πει πέρα από το χιλιοειπωμένο « η κλιματική κρίση ήρθε για να μείνει» και ότι η πολιτεία δίνει την μάχη στην «πρώτη γραμμή».

            Όσο για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων στις πληγείσες περιοχές αυτά περιλαμβάνουν μόνο κάποια μέτρα αναστολής εργασίας για όσους απασχολούν προσωπικό και την αναβολή πληρωμής του ΕΝΦΙΑ στα καμένα σπίτια και καταστήματα!!!

            Κανένα μέτρο αποκατάστασης των ζημιών που έπαθαν μικρές επιχειρήσεις ώστε να μπορέσουν ξανά να σταθούν στα πόδια τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

            Η Ομοσπονδία μας καλεί τα σωματεία μελή της να οργανώσουν την αλληλεγγύη προς τους συναδέλφους που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, και να οργανώσουν την πάλη των συναδέλφων για

-Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης εκδήλωσης καταστροφών και ελαχιστοποίησης των επιπτώσεων τους. Ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης

-Άμεση καταβολή αποζημιώσεων για τα νοικοκυριά και τις μικροεπιχειρήσεις, σε ύψος που να μπορούν αυτές να ξαναλειτουργήσουν χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 -Άμεση απόδοση των οφειλών όπου αυτές δεν έχουν δοθεί στους πυρόπληκτους συναδέλφους

Περισσότερα

Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση στην ΕΔΟΘ: Όλοι στο συλλαλητήριο για το έγκλημα των Τεμπών

 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ Σάββατο...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Είμαστε περήφανοι για την ιστορία του τόπου μας και τους ανθρώπους του

Με δέος και συγκίνηση παρακολουθούμε εδώ και λίγες μέρες το φωτογραφικό υλικό που ήρθε...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Σάββατο 28 Φλεβάρη απεργούμε

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ! Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! Σάββατο 28 Φλεβάρη, απεργούμε! Δίνουμε...