ΠΟΜΕΕΑ-ΣΕΜΙΣΕΑ-ΣΕΑΑΝ: Κοινό Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 24 Ιούλη

Δημοσιεύτηκε στις

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του  Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Αν. Αττικής για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (Λεωφ. Κηφισίας 37) τη Δευτέρα 24/7/2023 στις 7:30 μμ καλούμε τους εργαζόμενους στην ειδική αγωγή, την πρόνοια, τους ανθρώπους με αναπηρία και τις οικογένειές τους που βρίσκονται στην Αττική να συμμετέχουν μαζικά, να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με όλους τους πυρόπληκτους και όλους όσους έζησαν τον εφιάλτη των πυρκαγιών.

Φτάνει πια!

Άλλο ένα καλοκαίρι βλέπουμε να χάνεται ένα μεγάλο μέρος του φυσικού πλούτου της περιοχής μας, αφού δεκάδες χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη τις προηγούμενες μέρες, ενώ η πυρκαγιά έφτασε μέχρι τις κατοικημένες περιοχές προκαλώντας καταστροφές σε λαϊκές περιουσίες. Μιλάμε δηλαδή για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα με τεράστιες συνέπειες για τη ζωή όλου του λαού της Αττικής. 

Για άλλη μια φορά οι εικόνες από παρατημένα σκουπίδια και ξερόκλαδα, από ακαθάριστα δάση, από κρουνούς που δεν βγάζουν στάλα νερό, από απαρχαιωμένα μέσα με ελλιπή συντήρηση δείχνουν την τεράστια «ικανότητα» που έχει το σάπιο αντιλαϊκό κράτος να μετατρέπει σε «ακραίο» ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται χρόνο με τον χρόνο. Γιατί είναι αυτές οι κυβερνήσεις που στέλνουν καναντέρ άνω των 45 ετών να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές ενώ δαπανούν 2 δισ. ευρώ για τα ΝΑΤΟικά Rafale, με τις ψήφους των ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, που κρατούν υποστελεχωμένη και υποχρηματοδοτούμενη την πυροσβεστική και την πολιτική προστασία. Η νέα κυβέρνηση δε της ΝΔ παίρνει προσωπικό από μια πυροσβεστική με πάνω από 4.500 κενά, για να τους βάλει οδηγούς σε ασθενοφόρα με επικίνδυνες επιπτώσεις τόσο στους ασθενείς όσο βέβαια και στην αντιπυρική προστασία.

Αυτή η πολιτική δεν έχει στην προτεραιότητά της την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.

Για την καταστροφή δεν φταίει ο «κακός μας ο καιρός», «η κλιματική κρίση» και «η κλιματική αλλαγή». Είναι άθλια επιχειρήματα που επαναλαμβάνονται από όλες τις Κυβερνήσεις που έχουμε γνωρίσει και που ήθελαν να διαχειριστούν τη λαϊκή αγανάκτηση μετά από κάθε καταστροφή. Ακόμα κι αν ισχύει το επιχείρημα της Κυβέρνησης περί «κλιματικής κρίσης», αυτό σημαίνει ότι έχει ακόμα μεγαλύτερη  ευθύνη, αφού προβλέπει την καταστροφή και την ίδια στιγμή συνεχίζει το έγκλημα της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης!

Οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή και Πρόνοια, οι Επιτροπές Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ μαζί με το εργατικό – λαϊκό κίνημα, τα ταξικά σωματεία, μέσα από τον οργανωμένο αγώνα μας παίρνουμε την υπόθεση της προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού στα χέρια μας.

Διεκδικούμε:

  • Άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων στο 100% της καταστροφής χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να εξασφαλιστεί η διαμονή για όσους χρειάζεται και για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την αποκατάσταση των ζημιών.
  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για το ζήτημα της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης.
  • Να στελεχωθούν τώρα όλα τα δασαρχεία της Αττικής με δασεργάτες και όλο το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό.
  • Να στελεχωθούν με μόνιμο και σταθερό προσωπικό οι πυροσβεστικές υπηρεσίες καθώς και να εξασφαλιστεί όλος ο αναγκαίος και σύγχρονο εξοπλισμός. Να εκπονηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών με βάση και τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. Να παρθεί πίσω η απόφαση που διαχωρίζει την πρόληψη από την κατάσβεση πυρκαγιών.
  • Να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για ολοκληρωμένη αποκατάσταση των δασών που κάηκαν τα προηγούμενα χρόνια από πυρκαγιές. Καμία αλλαγή χρήσης γη, που θα επιτρέψει σε επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν μπίζνες πάνω στα καμένα.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης καθώς η καταστροφική πυρκαγιά αυξάνει τους κινδύνους πλημμυρικών φαινομένων.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ) – Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ) – Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων – Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ)

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Τεράστιες οι ευθύνες της Διοίκησης της Λυρικής και του ΥΠΠΟ για τον τραυματισμό εργαζομένου

Την Κυριακή το απόγευμα Τεχνικός της Λυρικής που έκανε εργασίες στησίματος σκηνικού έπεσε από...

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών: Για τη στοχοποίηση των φαντάρων

Γυρνάμε πίσω στις εποχές του μετεμφυλιακού κράτους; Ξαναζούμε εποχές χούντας; Αυτές μας θυμίζουν οι...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360 Connect και ΛΘ: Αλληλεγγύη στους φαντάρους που διώκονται

Το Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους στρατευμένους νέους, που εναντιώνονται και εκφράζουν...