Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Απαιτούμε τώρα την άμεση κινητοποίηση για να εφαρμοστούν τα μέτρα και να προστατευτεί η υγεία των εργαζομένων

Δημοσιεύτηκε στις

Μετά από την κινητοποίηση της Τρίτης 11/7 στο Υπουργείο Εργασίας, που πραγματοποιήθηκε από το Συνδικάτο μας και από άλλα σωματεία εκδόθηκε με υποχρεωτικό χαρακτήρα εφαρμογής από τους εργοδότες η Υπουργική Απόφαση (Αριθμ.65581),στην οποία αναφέρονται τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα.

Από την πρώτη στιγμή το Συνδικάτο έχει ενημερώσει τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του κλάδου και απαιτεί με συγκεκριμένες καταγγελίες στο ΚΕΠΕΚ εντατικοποίηση των ελέγχων για την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων.

Παρά τις εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης υπάρχουν εταιρείες που αρνούνται να υλοποιήσουν την απόφαση.

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία των  ναυπηγείων Ελευσίνας η οποία σε συνεργασία με την εργολαβική εταιρία temikaltdσε συνθήκες καύσωνα σήμερα Σάββατο 15 Ιουλίου, κρατούσαν 22 εργολαβικούς εργαζόμενους για εργασία στο πλοίο MT Jane ,σε συνθήκες που ο κίνδυνος θερμικής καταπόνησης είναι πολύ υψηλός, όπως προσδιορίζεται με τους δείκτες της απόφασης 65581 και διατηρώντας ελλείψεις στις θεσμικές υποχρεώσεις προσαρμογής του χώρου με βάση τα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα που προβλέπονται.

Βάσει της υπουργικής απόφασης θα έπρεπε να σταματήσουν οι εργασίες από τις 12:00, Κάτι το οποίο ίσχυσε για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο ναυπηγείο, μόνιμους και εργολαβικούς.

Μετά την παρέμβαση του συνδικάτου μας και καταγγελία μας στο β λιμενικό τμήμα Ελευσίνας οι εργαζόμενοι αποχώρησαν από την εργασία τους και αποσύρθηκαν σε container εντός των ναυπηγείων στις 14:20 ενώ λίγο αργότερα αποχώρησαν και από το χωριό του ναυπηγείου.

 Απαιτούμε να επιβληθεί τώρα πρόστιμο 44.000 ευρώ (2.000 ευρώ για κάθε έναν από τους 22 εργαζόμενους) στην επιχείρηση temikaltd όπως προσδιορίζεται στα σχετικά άρθρα του ν.3996/2011(Α’170) και ό,τι άλλο προσδιορίζεται από την σχετική νομοθεσία.

Απαιτούμε τώρα την άμεση κινητοποίηση όλων των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών για να εφαρμοστούν τα μέτρα και να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων.

 

Περισσότερα

ΔΑΣ ΕΦΚΑ – Ανακοίνωση για το νομοσχέδιο για τα επαγγελματικά ταμεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπολύει νέα...

Το ΣΕΤΗΠ συμμετέχει μαχητικά στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνδικάτων στη ΔΕΘ, το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη

Δώστε λεφτά για μισθούς, Υγεία και Παιδεία! Καμία θυσία για τον πόλεμο και τα...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Καλωσόρισμα νεοδιόριστων εκπαιδευτικών 2026

Συγχαρητήρια σε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους! Ευχόμαστε σε όλες/ους τις/τους συναδέλφισσες/ους που διορίστηκαν...