Συνδικάτο Εργατ/λων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών Αττικής: Παρέμβαση με κλιμάκιο του ΣΕΠΕ για την διασφάλιση των μέτρων προστασίας

Δημοσιεύτηκε στις

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ SKROUTZ LAST MILE

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών (ΣΕΤΤΑ) Ν. Αττικής από την Τετάρτη έως και σήμερα   δέχτηκε από εργαζόμενους που απασχολούνται στην εταιρία με την επωνυμία (ΣΚΡΟΥΤΖ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε “Skroutz Last Mile” καταγγελίες για ακατάλληλες συνθήκες εργασίας στο κτήριο HUB (αποθήκες).Οι συνάδελφοι κατήγγειλαν την αποπνικτική  ατμόσφαιρα που επικρατεί μέσα στο  HUB, καθώς δεν υπάρχει κλιματισμός και τα οχήματα φορτώνουν και ξεφορτώνουν μέσα στο χώρο όπου εκτελούνται βάρδιες εργαζομένων με αποτέλεσμα να γίνεται αφόρητη η δουλειά με τις αναθυμιάσεις από τα οχήματα ( βενζίνη, πετρέλαιο). Στη συνέχεια το Συνδικάτο κατέθεσε αίτημα στην Επιθεώρηση Εργασίας σήμερα 14 Ιούλη για παρέμβαση ώστε να διασφαλιστούν συνθήκες εργασίας που να μην θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκαν οι καταγγελίες που έφτασαν από τους συνάδελφους στο σωματείο.

Ως εκ τούτου ζητήθηκε από την εργοδοσία της SKROUTZ LAST MILE να παρθούν τα απαραίτητα και προβλεπόμενα μέτρα που θα διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια  των συναδέλφων  γενικότερα αλλά και ειδικά τις μέρες του παρατεταμένου καύσωνα που μεγαλώνει ο βαθμός επικινδυνότητας.

ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Δεν μπορεί να μπαίνει στη λογική του κόστους τα μέσα και οι όροι  που διασφαλίζουν  την υγεία και τη ζωή μας μέσα στους χώρους δουλειάς.

Συνάδελφοι παρά την προσπάθεια της εργοδοσίας να εμποδίσει την παρουσία του Συνδικάτου και να πραγματοποιηθεί η σημερινή παρέμβαση, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι το μέσο για να σπάσει ο φόβος και οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες και να ηχήσουν τα αιτήματα μας που βάζουν στον επίκεντρο την διεκδίκηση για αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες δουλείας που να αρμόζουν στις ανάγκες της εποχής είναι η συσπείρωση και η διεκδίκηση μέσα από τα σωματεία μας!

Το Σ.Ε.Τ.Τ.Α καλεί  όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να παλέψουν δίπλα στο κλαδικό τους Συνδικάτο άλλα και στο Επιχειρησιακό Σωματείο στη Skroutz Last Mile και από κοινού να δυναμώσουμε τη φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

Απαιτούμε :

  • Την εγκατάσταση κλιματισμού- θέρμανσης στο HUB της εταιρίας
  • Την συνεχή και ορθή χρήση του εξαερισμού
  • Φόρτωση και εκφόρτωση σε εξωτερικό χώρο με ράμπες και όχι στο εσωτερικό του ΗUB
  • Συχνά διαλείμματα σε κλιματιζόμενο χώρο και παροχή δροσερού νερού

       ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΜΕ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Τεράστιες οι ευθύνες της Διοίκησης της Λυρικής και του ΥΠΠΟ για τον τραυματισμό εργαζομένου

Την Κυριακή το απόγευμα Τεχνικός της Λυρικής που έκανε εργασίες στησίματος σκηνικού έπεσε από...

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών: Για τη στοχοποίηση των φαντάρων

Γυρνάμε πίσω στις εποχές του μετεμφυλιακού κράτους; Ξαναζούμε εποχές χούντας; Αυτές μας θυμίζουν οι...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360 Connect και ΛΘ: Αλληλεγγύη στους φαντάρους που διώκονται

Το Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους στρατευμένους νέους, που εναντιώνονται και εκφράζουν...