Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων – Νέα μαζική κινητοποίηση για την επαναπρόσληψη απολυμένου δικηγόρου

Δημοσιεύτηκε στις

Χτες για ακόμα μια φορά το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων πραγματοποίησε μαζική, μαχητική κινητοποίηση στα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας «Σιούφας και συνεργάτες» απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη μέλους του, που απολύθηκε λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης. Όμως η εργοδοσία όχι μόνο αρνήθηκε να συναντήσει αντιπροσωπεία της διοίκησης του Σωματείου αλλά φρόντισε να τους «υποδεχτεί» με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις λες και ήταν εγκληματίες.

Υπενθυμίζεται ότι το Σωματείο για περισσότερες από 20 ήμερες δίνει ένα πολύμορφο αγώνα με κινητοποιήσεις έξω από τα γραφεία της εταιρείας, τα γραφεία του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος (ΣΔΕΕ), με καταγγελίες στους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθήνας και Πειραιά, με πλατιές εξορμήσεις στα δικαστήρια και σε δικηγορικές εταιρείες με στόχο να φτάσει το αίτημα τους για επαναπρόσληψη παντού.

Στα πλαίσια αυτά πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς με ψηφίσματα τους στηρίζουν τον αγώνα αυτό. Μεταξύ αυτών το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων Κεντρικής Μακεδονίας, η Πανελληνία Ένωση Υπαλλήλων Γραμματείας Διοικητικών Δικαστηρίων, το Σωματείο Δικαστικών Διερμηνέων, το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού καθώς και ο Φοιτητικός Σύλλογος Νομικής Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης απηύθυναν χαιρετισμό και δήλωσαν τη στήριξη τους  στο δίκαιο αίτημα του Σωματείου οι εκλεγμένοι με την Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας και Πειραιά Αντώνης Αντανασιώτης και Παναγιώτης Σαπουντζάκης και η Μαρία Καραπιπέρη μέλος του Συλλόγου Γυναικών Νίκαιας (μέλος ΟΓΕ) και κάτοικος της περιοχής.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που το λόγο πήρε ο απολυμένος συνάδελφος που αφού ευχαρίστησε το πλήθος για την συμπαράσταση του δήλωσε πως νιώθει ήδη νικητής από αυτή τη μάχη.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Βασίλης Διονυσόπουλος από το βήμα της κινητοποίησης δήλωσε πως θα δώσουν συνέχεια στον πολυήμερο αγώνα τους και συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα προβούν σε καταγγελία στο ΣΕΠΕ Νίκαιας – Ρέντη ενώ θα παρέμβουν και στις συνεδριάσεις των ΔΣ του ΔΣΑ και του ΔΣΠ που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις μέρες με στόχο να συζητηθούν τα ψηφίσματα- καταγγελίες του Σωματείου. Τέλος, κάλεσε τα μέλη στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν τα συμπεράσματα και τη συνέχεια του αγώνα.

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Τεράστιες οι ευθύνες της Διοίκησης της Λυρικής και του ΥΠΠΟ για τον τραυματισμό εργαζομένου

Την Κυριακή το απόγευμα Τεχνικός της Λυρικής που έκανε εργασίες στησίματος σκηνικού έπεσε από...

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών: Για τη στοχοποίηση των φαντάρων

Γυρνάμε πίσω στις εποχές του μετεμφυλιακού κράτους; Ξαναζούμε εποχές χούντας; Αυτές μας θυμίζουν οι...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360 Connect και ΛΘ: Αλληλεγγύη στους φαντάρους που διώκονται

Το Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους στρατευμένους νέους, που εναντιώνονται και εκφράζουν...