Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Σε συνθήκες καύσωνα πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι για τους εργαζόμενους

Δημοσιεύτηκε στις

Ο παρατεταμένος καύσωνας που είναι σε εξέλιξη, επιβάλει την ανάγκη να κινητοποιηθούμε άμεσα, για να προστατεύσουμε τη ζωή και την υγεία μας.

Σε συνθήκες καύσωνα πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι για τους εργαζόμενους, γιατί δίπλα στην εντατικοποίηση και στα εξαντλητικά ωράρια, η θερμική καταπόνηση πολλαπλασιάζει τους κινδύνους για την υγεία μας, ιδιαίτερα για τις ευάλωτες κατηγορίες συναδέλφων με χρόνια προβλήματα.  

Η κυβέρνηση και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, περιορίζονται σε γενικές οδηγίες και συστάσεις αντί να λάβουν άμεσα, συγκεκριμένα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ζωής των εργαζομένων.

 Δεν διακινδυνεύουμε την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητά μας για τους εργοδότες!

Οι ζωές μας έχουν αξία!

 Απαιτούμε να μη γίνει καμία εξωτερική εργασία τις ώρες που θα υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των συναδέλφων.

Καλούμε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο που θα του ασκηθεί πίεση για παροχή εξωτερικής εργασίας, μέσα σε αυτές τις θερμοκρασίες, να επικοινωνήσει άμεσα με το Σωματείο μας.

Απευθυνόμαστε στο Σωματείο μας και καταγγέλλουμε κάθε περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας, κάθε παραβίαση λήψης μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας.

 

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Τεράστιες οι ευθύνες της Διοίκησης της Λυρικής και του ΥΠΠΟ για τον τραυματισμό εργαζομένου

Την Κυριακή το απόγευμα Τεχνικός της Λυρικής που έκανε εργασίες στησίματος σκηνικού έπεσε από...

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών: Για τη στοχοποίηση των φαντάρων

Γυρνάμε πίσω στις εποχές του μετεμφυλιακού κράτους; Ξαναζούμε εποχές χούντας; Αυτές μας θυμίζουν οι...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360 Connect και ΛΘ: Αλληλεγγύη στους φαντάρους που διώκονται

Το Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους στρατευμένους νέους, που εναντιώνονται και εκφράζουν...